Érzékelők a befogástechnológiához

Lineáris pozicionálás nagy felbontással

Működési mód

Az abszolút mérési elvvel és kitűnő, akár 14 µm-es felbontású induktív BIP pozicionálórendszer biztosan és egyszerűen felügyeli a befogási távolságot. Az akár 40 mm-es lineáris mérési út érintés nélkül, egy egyszerű acél céltárgyon kerül észlelésre, melynél a cél egy vezérlőtárcsa is lehet. A ferde sík használata ezzel feleslegessé válik. Ennek során a nagyon magas ismétlési pontossága biztosítja a folyamat optimális minőségét. Szorongatott helyzetben is, akár a páratlan 85 °C-ig. Ferritmagos technológiája érzéketlenné teszi a beépítési környezettel szemben.

További plusz: egyszerű betanítás

A BIP játszva integrálható orsókkal és befogószerkezetekkel. Az esetleges mechanikai beállítás szükségtelen. Az érzékelő egy egyszerű gombnyomással, közvetlenül a helyszínen betanítható, így a szükséges mérési út az alkalmazáson optimálisan beállítható. Az IO-Link változat esetén ez természetesen a vezérlésen keresztül is lehetséges.

Alkalmazás

Az induktív BIP pozicionálórendszer fő alkalmazási területe a meghajtóorsók és befogószerkezetek felügyelete. A pozícióérzékelők a gépgyártás számos más, lineáris mozgatással járó területén alkalmazhatók: préselési mélység, befogó pozíciója, hengerállás, szelepállás stb.

A haszon összefoglalva

  • abszolút mérési elv analóg visszajelzéssel
  • szabványos kimenet, 0–10 V vagy IO-Link
  • magas ismétlési pontosság a folyamat optimális minőségéért
  • jó linearitás és nagy hőmérséklet-tartomány
  • betanítható mérési tartomány: egy érzékelő több gépmodellhez is megfelelő. A mechanikai beállítást egy gombnyomás váltja le.

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide