Feldbus-modul

Az új generáció rendkívüli paraméterezési és diagnosztikai lehetőségekkel

Az érzékelők és aktorok tökéletes bekötéséhez a Balluff olyan Feldbus-modulokat fejlesztett ki, melyek a szokványos típusokat mind funkció, mind praktikusság tekintetében jelenősen lekörözik. Ez az új generáció, mely megbízható IP 67-es kialakítással és teljesen zárt házzal rendelkezik, figyelemre méltó paraméterezési és diagnosztikai lehetőségekkel van ellátva, melyek a kijelző, a LED-ek és a beépített webszerver segítségével végezhetők el.

Kijelző egyedülálló szolgáltatásokkal

A kijelzőn minden olyan információ megjeleníttethető, amely a gép hálózatának inicializálásához és karbantartásához szükséges lehet. Ezek a jól látható szöveges kijelzőről könnyen leolvashatók, csökkentve ezzel az esetlegesen jelentős kihatással bíró leolvasási hibák esélyét. Kiegészítő szerszámot nem igénylő, egyszerű használata a kezelő fokozott kényelmét szolgálja. Úttörő funkciói teszik ezt a Feldbus-modult igazán egyedülállóvá:

 • Az állomásszámok megadása
  A Feldbus-modul (pl. Profibus vagy Devicenet) egyetlen gomb lenyomásával megcímezhető.
 • Az Ethernet-modul IP-címei kényelmesen beállíthatók.
  A címzés csavarhúzó helyett nyomógombokkal történik. Így a megadott adat a kijelzőn közvetlenül is ellenőrizhető, ami a hibalehetőségeket jelentősen lecsökkenti. Az egyszerű kezelés csökkenti az állásidőt és így nagyobb termelékenységet biztosít. Profibus és Devicenet esetén az átviteli sebesség ugyanilyen könnyen beállítható.
 • Többféle eszköztípus csatlakoztatható
  Mivel a képernyő több mint két sornyi karaktert képes megjeleníteni, a csatlakoztatható eszközök köre jelentősen kibővült, így az eszközök megadása jóval rugalmasabban történhet.
 • Zárolási funkció: a vezérlés általi külső zárolás
  A kijelző a vezérlésen keresztül, kívülről zárolható, ami védelmet jelent a manipulációkkal szemben. A jogosulatlan személyek így nem férhetnek hozzá, ami jelentősen csökkenti a leállási időszakokat. Természetesen a kijelzés ilyenkor is aktív marad, így minden adatot továbbra is le lehet olvasni.
 • További adatok kijelzése
  Megjelennek a hardver- és szoftververziókkal kapcsolatos adatok is, így minden információ folyamatosan elérhető és frissítések esetén megtekinthető. Ez leegyszerűsíti a karbantartást és garantálja a legjobb szervizelési lehetőségeket.

LED-ek – nem csupán ravasz dizájnfogás

 • Diagnosztikai funkciók
  A Balluff Feldbus-modul két LED-del van ellátva.
 • Szabadon választható események
  A felhasználó a vezérlésen keresztül három különböző gyári értéket szabadon eseményekhez rendelhet hozzá, így ez az egyedi igények szerinti funkcióhoz állítható be.

Beépített webszerver

Minden Ethernet/IP- és Profinet-modulba egy diagnosztikai és paraméterezési célú webszerver van beépítve. Bármiféle speciális program nélkül, csupán egy böngészőprogramot használva megjelenítheti a modul állapotát a számítógépen. A kiegészítő információk is gyorsan előhívhatók. Az 1:1-es ábrázolás tovább fokozza az átláthatóságot.

A síntopológia felépítése

Feldbus-moduljaink megkönnyítik a hálózatok felépítését, mivel beépített 2 portos switch-csel rendelkeznek. Így a síntopológiát drága külső switch használata nélkül közvetlenül a vezérléshez tudja kapcsolni. Így ezek végső soron egy kedvező árú alternatívát jelentenek a síntopológia költséges kiépítésével szemben.

Termékek

Feldbus-modul

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide