red dot award: product design 2012

A Balluff ipari BIS V RFID-kiértékelő egység megkapta az egyik legnevesebb nemzetközi elismerést a dizájn terén

red dot design awardA Balluff ipari BIS V RFID-kiértékelő egység megkapta az egyik legnevesebb nemzetközi elismerést a dizájn terén. A termék elnyerte a red dot award: product design 2012 díjat. Magas szerkezeti minősége és letisztult formanyelve képes volt a 30 szakértőből álló nemzetközi zsűrit meggyőzni, így ők a BIS V kiértékelő egységet egy neves kitüntetéssel díjazták. A világ minden részéről érkezett tervezők és gyártók összesen 4515 tervet neveztek be erre a nívós termékversenyre.

A nemzetközileg elismert minőségi pecsét megítélése 2012. július 2-án, a hagyományos red dot keretén belül az esseni Aalto színházban került sor. Zárásként a Balluff BIS V ipari RFID kiértékelő egysége négy héten át külön kiállítási darabként szerepelt az esseni vámszövetség egyesületének red dot design múzeumában.

Az apró, könnyen szerelhető, erőteljes egység gyors és biztonságos adatátvitelt tesz lehetővé a HF- és LF-tartományban, rövid ütemidőkkel és magas fokú adatbiztonsággal. Kompakt fémháza tökéletes EMV-védelmet biztosít. További tulajdonságai közé tartozik a beépített IO-Link master, és négy, egymástól függetlenül paraméterezhető antennacsatorna, amelyek akár négy író/olvasó fej használatát teszik lehetővé. A sokoldalú kiértékelő egység az anyagtovábbítás, anyagmozgatás és szerelés terén kitűnően használható.

Prof. Dr. Peter Zec, a red dot design award kezdeményezője és vezérigazgatója a verseny magas minőségére utalva azt mondta: „A mindenkori üzletág legkitűnőbb termékei az idén is kemény versenyt hoztak létre, és éles szemet követeltek meg a bíráló bizottságtól. A szakemberek véleményezték, tesztelték és értékelték az egyes beterjesztett termékeket, és ennek során magas mértéket állítottak fel. A díjazottak a teljesítményükkel nem csupán rendkívüli magas fokú kialakításukkal, hanem innovatív termékmegoldásaikhoz kapcsolódó beépített alkatrészeik dizájnjával is kiemelkedtek a mezőnyből."

Az egészen az '50-es évekig visszavezethető red dot design award díjat három területen osztják ki: ezek a „red dot award: product design“, a „red dot award: communication design“ és a „red dot award: design concept“. Csupán egyedül 2011-ben 70 országból több mint 14 ezer jelentkezést regisztráltak. A red dot kitüntetés a kiemelkedő konstrukciót bizonyító, nemzetközileg keresett minőségi tanúsítvánnyá vált.

Kapcsolat

Sajtókapcsolati munkatársunk örömmel várja kérdéseit

Juhász Árpád
Pápai út 55.
8200 Veszprém

Tel.: +36 88 442 623

E-mail küldése