Ultrahangos érzékelők

Távolságmérésre és pozíciómeghatározásra univerzálisan alkalmazhatók

Független a színtől és a felület tulajdonságaitól
A BUS ultrahangos érzékelők kiválóan alkalmasak granulátumok, folyadékok és porok esetén a távolság lemérésére vagy a pozíció meghatározására. Érintés nélkül lemérik a töltési szintet, a magasságot vagy a belógást, ellenőrzik a jelenlétet, és megszámlálják az objektumokat.

Univerzális, a színtől és a felület tulajdonságaitól függetlenül alkalmazhatók. Még az átlátszó objektumok és az erős tükröződés sem befolyásolja őket.

AZ ultrahangos érzékelők precíz mindentudók, melyeket kifejezetten kritikus alkalmazásokhoz javasolunk. Számukra a por, a szennyeződés és a köd nem jelent problémát.

Nagyobb érzékelési tartomány – fokozott precizitás
Az érzékelési távolságuk 20 mm-től 8 m-ig terjed, így az objektumok nagyobb távolsága sem jelent akadályt. Magas felbontásuk és kis méretű holtterük különösen nagy precizitást biztosít. Ráadásul az ultrahangos érzékelők kitűnően le tudják választani a hátteret, mivel mérési elvük a hang terjedési idején alapszik, és az intenzitás nem játszik benne szerepet. A beépített szinkronizáció révén ezek nem zavarják meg egymást.

Kapcsoló jellegű és az analóg változatok
BUS ultrahangos érzékelőink a kimenő jelükben különböznek egymástól. Minden terméksor kapható kapcsoló jellegű és analóg kivitelben is, ahol az analóg változat áram- vagy feszültségkimenettel is kapható (0–10 V, ill. 4–20 mA). A kapcsoló jellegű változatok minden vezérléshez alkalmasak.

Jellegzetességek: a BUS M30 a következő változatokban kapható: két kapcsolási kimenet, egy kapcsolási és egy analóg kimenet, illetve két kapcsolási és egy analóg kimenet. Ezáltal az érzékelő a funkcióját tovább is tudja adni.

A különböző hálózatokban könnyű üzembe helyezni
A BUS érzékelők üzemi feszültségük révén különböző feszültségű hálózatokban is alkalmazhatók. Gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhetők. A négyzetes és a 90°-ban elfordított fejű beépítési forma nagyobb beszerelési szabadságot biztosít.

Alkalmazási példák

Kivitelek

BUS M30 kijelzővel. A kezelő fokozott kényelméért, egyszerű vezérelhetőséget biztosít

  • öt kapcsolási pont 30 mm és 8 m között
  • Felbontás 0,025 és 0,18 mm között

A fém házban található BUS M30 ultrahangos érzékelő a kijelzőjén át egyszerűen kezelhető. Üzem közben itt minden mérési érték megjelenik.

BUS 18M IO-Link csatlakozással – 90°-ban elfordított fejjel is. A rugalmas és gyors beépítésért

  • négy kapcsolási pont 20 mm és 1,3 m között
  • Felbontás 0,069 és 0,10 mm között

Mind a kompakt házba szerelt, mint a 90°-ban elfordított fejű BUS 18M érzékelő nagyon rugalmasan beépíthető. 90°-ban elfordított feje szinte mindenhová ideálisan beilleszthető.

Az IO-Link aljzat lehetővé teszi az egyszerű beépítést, a folyamatos diagnosztikát, valamint a vezérlésből történő központi beállítást.

BUS R06K kompakt négyzetes formában. Kisebb helyen, gyorsabb alkalmazásokban

  • öt kapcsolási pont 20 mm és 1 m között
  • A felbontás 0,08 mm

A szögletes házba épített apró BUS R06K (20 x 32 x 12 mm) szűk beépítési területekhez ideális. A nagyobb kapcsolási frekvenciájú (max. 125 Hz) verziók a gyors alkalmazásokban is megbízható eredménnyel szolgálnak.

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide