BOS 18M fényérzékelő

Az üveg biztos felismerése

A Balluff BOS 18M infravörös fényérzékelővel nincs többé reflektorra szükség. Az üveghez kifejlesztett fényérzékelő biztos alkalmazást tesz lehetővé egyetlen eszközzel, segédanyagok nélkül.

A BOS 18M saját fejlesztésű optikája nem csupán az üveg megbízható felismerését biztosítja, hanem extrém magas megbízhatósággal szűri ki az idegen fényt. A holttere ennek az érzékelőnek is közel nulla. Az egyszerű kezelés a javított funkcionalitással kapcsolódik össze, mivel nincs szükség potméterrel vagy más módon történő beállításra.

Az érzékelőnek újabb erősségét jelenti az optikája: megbízhatóan és problémamentesen felismeri az erősen csillogó objektumokat is.

Az üveg felismerésére kifejlesztett fényérzékelő a BOS 18M termékcsalád egy újabb tagja, mely kiváló kapcsolási viselkedéssel és rendkívüli ismétlési pontossággal rendelkezik. A termékcsalád minden változatához azonos tartozékok (pl. tartók vagy kábelek) illeszkednek, így az üveg felismeréséhez kifejlesztett fényérzékelőhöz is számos, időt megtakarító beépítési lehetőséget biztosítunk.

  • A szolgáltatások és fontosabb alkalmazási területek áttekintése

  • speciális optika minimális holttérrel és az idegen fény magas megbízhatóságú kiszűrésével
  • a napelem modulok megbízható felismerése (tipikus távolság 2...25 mm)
  • az erősen átlátszó üveg gond nélküli felismerése (tipikus távolság 2...40 mm)
  • az erősen csillogó felületek biztos észlelése nagy szögtartományban
  • a háttérben lévő objektumok elnyomása 250 mm távolságtól