Nyomon követés a gyártás során

Az ipari folyamatok optimalizálásának menete

Traceability Industrial RFID Application

Az optimalizált gyártási folyamatok átlátszóságot követelnek meg

A versenypiaci szorítás és az egyre szigorodó törvényi előírások a gyártási folyamatok optimalizálását követelik meg. Ehhez nagy fokú átlátszóság szükséges. Ez biztosítja a nyomon követhetőséget.

Mi az a nyomon követés?

A nyomon követés a folyamati lánc minden lépésének szigorú betartását és visszakereshetővé tételét jelenti. Ennek során minden egyes késztermék, illetve minden nyersanyag és alkatrész gyártási előzményei idő, hely és folyamat tekintetében automatikusan dokumentálódnak. Minden információ valós időben áll rendelkezésre. Ez lehetővé teszi, hogy a korrekciókat akár a folyamatok futása közben is elvégezhessék. A nyomon követés nagyobb átlátszóságot tesz lehetővé a gyártás során, és mindenre kiterjedően biztosítja a minőséget.

Miért jó a nyomon követés?
A nyomon követés gyors gyártási eljárást tesz lehetővé, leegyszerűsíti az időben történő szállítást, támogatja a jogbiztonságot, valamint garantálja a termék minőségét. Pozitív következmények:

 • Minőségbiztosítás megalapozása
 • A jogi előírások betartása
 • A visszahívási akciók kiküszöbölése és – adott esetben – szabályzása
 • Költségek csökkentése
 • Ügyfél-elégedettség növelése
 • A produktivitás fokozása
 • A tőkehozam javítása

A legfontosabb alkalmazási területek

 • A termékek és áruk nyomon követése – az egész üzemben
 • Elektronikus kanban rendszer – anyagmozgatás vezérlése
 • Gyártásvezérlés (WIP) – szerelési folyamatok
 • Belső logisztika – üzemen belüli anyagmozgatás

A nyomon követés működése

A nyomon követés ipari azonosítással biztosítható. Ipari azonosításnál a gyártás során minden tétel mozgása rögzítésre kerül, és minden adat visszakereshető. A minőségre és a gyártásra vonatkozó adatok vonalkódokkal vagy RFID segítségével közvetlenül az objektumról olvasódnak le: legyen az munkadarab, munkadarab-tartó vagy üzemi eszköz. Ez a futó folyamat közben történik, így az adatok mindig rendelkezésre állnak. Akár valós időben, akár évek múlva is. Ezt a megbízható dokumentáció biztosítja.

Átfogó tudásunk révén egyedileg kialakított nyomon követési megoldásokat nyújtunk

A Balluff az ipari azonosítás minden területén jelen van: LF-, HF- és UHF-RFID, valamint fix vonalkódos leolvasók. Nagyszámú különböző összetevőnk igen sokféle módon kombinálható. A segítségükkel a Balluff nyomon követési megoldásai a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek.

Az azonosítórendszerekkel való több mint 25 évnyi tapasztalata révén a Balluff kompetens partner minden gyártási ágazatban. Évek óta sikeresen működünk együtt rendszerintegrátorokkal. Így olyan egyedi megoldásokat is kínálunk, melyek ügyfeleink igényeihez teljes mértékben hozzá vannak igazítva.

Az E-kanban vonalkódokkal vagy RFID-adathordozókkal dolgozik. A teljesen automatizált azonosítási folyamat révén a nyomon követés felgyorsul, a felhasználói beavatkozások száma pedig lecsökken.

Részletes információkat erről brosúránkban találhat

Produkte

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide