Az átlátszóság megbízható felismerése

Az optoelektronikus érzékelők maximális biztonságot és egyszerű kezelhetőséget nyújtanak

Az átlátszó objektumok hatalmas kihívások elé állítják az optoelektronikus érzékelőket. Ez főként a csekély abszorpciós szintek miatt van így, melyek az érzékelőktől nagyon magas kapcsolási érzékenységet igényelnek.
Ez a magas kapcsolási érzékenység optikai érzékelőnk egész soránál megtalálható, így a Balluff számos típust kínál az átlátszóság felismerésére: ilyenek a lézeres villás fénysorompók és reflexiós fénysorompók – valamint a speciálisan üveg felismerésére kifejlesztett vadonatúj fényérzékelők.  Kitűnő alternatíva  olyan esetekben, amikor a reflexiós vagy villás fénysorompók nem szerelhetők fel.

Lézeres villás fénysorompók

Precíz kapcsolási viselkedésükkel a lézeres villás fénysorompók számos, az iparban előforduló átlátszó objektum biztonságos felismerését lehetővé teszik: üvegpalackok, síküvegek, gyógyszeres ampullák, PET-palackok vagy -fóliák.

A többi villás fénysorompóhoz hasonlóan ezeket is gyorsan és egyszerűen be lehet szerelni. Mivel az adó és a vevő már egymásra van szerelve, így további behangolásra nincs is szükség. Csupán egy elektromos csatlakozó kell rendelkezésre álljon, így az eszköz könnyen és gyorsan felszerelhető.

A Balluff BGL 80A-009-S49 lézeres villás fénysorompója 80 mm-es villatávval rendelkezik, és nagyon magas, 5 kHz-es kapcsolási frekvenciája révén különösen jól alkalmazható kisebb objektumok gyors gyártási folyamat során történő felismeréséhez.

További jellemzők

 • Csatlakoztatás M8-csatlakozóval (3-polusú)
 • IP 67 védettségi szint
 • A nyitó / záró működés átkapcsolható
 • Cinköntvény ház

Reflexiós fénysorompók

Átlátszó objektumok felismerésére reflexiós fénysorompók is használhatók. A Balluff ezekből több kivitelt is kínál, melyek speciálisan az átlátszó tárgyak felismerésére vannak kifejlesztve. A beépítési feltételektől, a környezettől és az objektum távolságától függően a BOS 6K és BOS 21M termékcsalád különféle típusai ajánlhatók. Mindegyik vörös fénnyel dolgozik, és látható fénypontja révén mindegyik könnyen beállítható.

A BOS 6K termékcsalád beépítési mérete révén különösen alkalmas szűk helyeken történő használatra. Beállítása a betanítás gombbal vagy a vezérlővezetéken keresztül gyorsan és egyszerűen történik.
A BOS 6K–PU-1TA-S75-C változat automatikus kollimációval rendelkező optikája révén nem rendelkezik holttérrel, így még a közvetlen közelében lévő objektumokat is gond nélkül felismeri. A BOS 6K–PU-1QA-S75-C változat különösen nagy hatótávolságával tűnik ki a tömegből. Az objektumokat akár nagyobb távolságból is biztonsággal felismeri.

További jellemzők

 • Hatótávolság 500 és 2000 mm között
 • IP 67 védettségi szint
 • 1 kHz-es kapcsolási frekvencia
 • különböző kivitelek: M8-csatlakozó (4-polosú) vagy M12-csatlakozó (4-polosú)
 • fordított kimenet, vagy átkapcsolható nyitó és záró működés

A BOS 21M terméksor agresszív környezetben is otthon érzi magát. Robusztus fém háza révén a robotikában, automatizációban és csomagolástechnikában számos területen alkalmazható.
Nagy háza okán kifejezetten rugalmasan beépíthető: az érzékelőtől a reflektor akár 2 méter távolságra is elhelyezkedhet.

A BOS 21M-PA-PT10-S4 típus potméterrel állítható be, így az átlátszó objektumok széles skáláját képes felismerni. Mindegy, hogy üveg vagy műanyag – ez a reflexiós fénysorompó egy objektumot sem veszít szem elől.

Fényérzékelők

BOS 18M házba került a speciálisan, kizárólag üvegre kifejlesztett fényérzékelőnk, mely újdonság az üveg felismerésénél. Olyan esetekben javasolt a használata, amikor a reflexiós vagy villás fénysorompók nem szerelhetők fel

A BOS 18M-PS-ID24-S4 érzékelő speciális optikája biztosítja, hogy a maximálisan átlátszó tárgyak (például napelemek üveg felületei) is biztonsággal észlelhetők legyenek. Innovatív elektronikája a felületről érkező legkisebb fényvisszaverődést is megbízhatóan kimeneti jellé alakítja.
Az érzékelő emellett különösen érzéketlen a barátságtalan környezeti behatásokra, és a háttérben lévő objektumok sem képesek megzavarni.

További jellemzők

 • Csatlakoztatás M12-csatlakozóval
 • IP 67 védettségi szint
 • 200 Hz-es kapcsolási frekvencia
 • Záró kimenet
 • A ház anyaga: nikkelezett sárgaréz

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide