Induktív Mini BES Q08 érzékelők

Kompakt megoldások komplex feladatokhoz

Kompakt berendezések: komplex feladatok magas ütemszámmal – egyszerűen megoldva

A gépeknek és automatáknak egyre kompaktabb kialakításúnak kell lennie, ugyanakkor egyre komplexebb feladatot kell megoldaniuk. A felügyelendő pozíciók száma egyre nő. Egy időben több összetett gyártási lépést is biztosan végre kell hajtani. S mindezt magas ütemfrekvenciával.

Itt kerülnek előtérbe azok, a legmodernebb technológiával ellátott apró érzékelők, melyek megbízhatóan és az események közelében tudnak üzemelni. Az induktív Mini BES Q08 érzékelő robusztus 8x8 mm-es házával ehhez ideális választás.

Alkalmazás

Az érzékelőfelületek sugárirányú elrendezése révén a BES Q08 család tagjai csupán néhány milliméternyi beépítési mélységet igényelnek. Így főképp ott kerülnek használatba, ahol a hengeres típusok túl hosszúak lennének. Emiatt elsősorban a robotikában használatosak – például befogókban vagy véghelyzet-ellenőrző berendezésekben. Magas, több kHz-es kapcsolási frekvenciájukkal ezek az érzékelők a gyorsan mozgó vagy forgó objektumokat is felismerik.

Egyszerű szerelés

A szolid M3-as menetes furatokkal rendelkező robusztus fémház egyszerű, közvetlen szerelést tesz lehetővé minden kiegészítő tartó nélkül, és biztos csatlakozást jelent az alkalmazásokhoz. Fémes környezetbe történő szoros beépítéshez is.

Funkcióbiztonság

Az érzékelők működészavarának legfőbb oka a mechanikai sérülés. A BES Q08 termékcsalád nagy kapcsolási távolságai (akár a normál értékek háromszorosa) lehetővé teszik, hogy kritikus alkalmazásoknál a biztonság érdekében nagyobb távolságot tarthasson – s mindezt anélkül, hogy ez az érzékelő működésére kihatással lenne.
Az elektromos csatlakozók védettek a rövidzárlattal és a pólusok felcserélésével szemben.

Széles típusválaszték

  • Hasábforma, 8x8 mm
  • A házak hossza 20 és 59 mm között van (a csatlakozóval együtt)
  • Kapcsolási távolság: 1,5 és 3,0 mm között – szoros beépítés esetén is
  • sugárirányú érzékelőfelületek a ház végén vagy közepén
  • beépített csatlakozó M5-ös vagy M8-as méretben, a kábelvégen M5-ös vagy M8-as csatlakozóval vagy kábelcsatlakozóval

Alkalmazási példák

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide