8 portos IO-Link master

A szokványos kommunikáció költséget takarít meg

Profinet- és Ethernet/IP-modul nyolc IO-Link porttal

A 136 be- és kimenet csatlakoztatásához eddig legalább kilenc Feldbus-modult kellett használni. Ehhez ma már egyetlen Profinet- vagy Ethernet/IP-modul elegendő.

A Balluff IO-Link megoldásai valóban pénztakarékosak

A különösen kedvező árú Balluff érzékelő vagy aktor hubokkal akár 136 be- vagy kimeneti jelet is feldolgozhat, maximális hatékonysággal. A szabványos Feldbus-modulokhoz viszonyítva így bemenetenként 15-20%-os költségmegtakarítás érhető el. Ha ehhez a Feldbus- és tápkábeleket is hozzászámítjuk, akkor a csökkenés akár 30-40%-os is lehet.

Egy érzékelő vagy aktor hub csatlakoztatásához elegendő egy kedvező árú, szabványos M12-es BCC kábel. Már csupán egy buszcímre van szüksége a max. 8 érzékelő hubhoz, hogy akár 20 méteres körből is begyűjthesse a különféle érzékelők jeleit. Mindezek különösen magas hatékonyságot tesznek lehetővé.

136 be- és kimenet egyetlen modulban

1000 feladat – egy modul

Az IO-Link használatával a Profinet- vagy Ethernet/IP-modulok minden feladatot meg tudnak oldani, legyen szó útmérésről, objektumészlelésről, azonosításról, folyadékérzékelési feladatokról, vagy akár a hőmérséklet vagy nyomás méréséről.

Az IO-Link telepítése nem csupán a szabványos érzékelőknél, hanem az intelligens eszközöknél is előnnyel jár. Ezeket így már azonos csatolófelülethez lehet hozzákötni. Ezáltal a modul egységes csatolófelületet kínál a jeladási és vezérlési szinteken is.

Az intelligens eszközök helyszíni telepítése esetén gyakran magasak a költségek, mivel árnyékolt kábelt és intelligens csatolókártyát (pl. analóg kártyát) kell a vezérlésben használni. Az IO-Link nem csupán a hibaforrásul szolgáló analóg bemeneteket szünteti meg, hanem a kábelezési, ellenőrzési és egyéb hardveres ráfordításokat is csökkenti. Az árnyékolatlan, kedvező árú M12-es Plug-and-Play kábel használatával a rendszer gyorsan és biztonságosan üzembe helyezhető.

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide