Balluff-beruházás az USA-ban

Az első kapavágás a Balluff leányvállalatánál Kentuckyban

Az érzékelőket és útmérőket gyártó, ipari hálózati szolgáltató Balluff vállalat (Neuhausen a. d. F.) 2013 áprilisában megkezdte az egyesült államokbeli leányvállalata új központjának építését a Kentucky államban található Florence-ben. A szimbolikus első kapavágásra számos közismert személyiség jelenlétében került sor. A megjelentek között volt sok politikus, a gazdaság vezető képviselői, valamint a Balluff németországi ügyvezetésének két tagja, Florian Hermle és Michael Unger. A felügyelőbizottság képviseletében Rolf Hermle és Volker Geissel vett részt a rendezvényen.

Az új központot érintő beruházás körülbelül 6 millió dollárba kerül a Balluff csoport számára. A területi kapacitás bővítésével a Balluff USA optimálisan felkészül a jövőbeli kihívásokra.

Kentucky állam kormányzója, Steve Beshear a következőket mondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy Észak-Kentuckyban található a Balluff egyesült államokbeli központjának székhelye. Természetesen különösen örömteli számunkra, hogy a vállalat 30 éve sikeresen működik ezen a telephelyen, tovább terjeszkedik és ezáltal most ismét 24 új, teljes munkaidős munkahely létesül a környéken.”

A Balluff egyesült államokbeli, 14.600 négyzetméter területű új központja 2014 márciusára készül el, és helyet kap benne a végső gyártás, a marketing- és az értékesítési osztály, valamint a képzési részleg az egyesült államokbeli piac számára.

Az új központ innovatív épületkialakítása megfelel a legújabb környezeti szabványoknak, és a lehető legalacsonyabb energiafogyasztásra tervezték. A mesterséges fényt sikerült minimálisra csökkenteni, mivel minden munkaállomásnak elegendő megvilágítást biztosít a napfény.

Jelenleg már több mint 150 munkatárs dolgozik az 1983-ban alapított fióktelepen, amelynek bővítésére már 1994-ben és 2001-ben is sor került. A vállalat jelentős növekedésre számít a következő öt évben, valamint összesen 60-100 új munkahely létesítésére az USA-ban.

A gyorslinkeken keresztül megtalálhatja a sajtóközleményt letölthető PDF- és Word-formátumban is.

Kapcsolat

Sajtókapcsolati munkatársunk örömmel várja kérdéseit

Juhász Árpád
Pápai út 55.
8200 Veszprém

Tel.: +36 88 442 623

E-mail küldése