Mágneskódolású BML út- és szögmérő rendszer

Precizitás a gyors alkalmazásoknál

A mágneskódolású BML út- és szögmérő rendszer meggyőzően teljesít az olyan, gyors alkalmazásoknál, ahol a pontosság alapkövetelmény. A rendszer

  • felügyeli a szalag helyzetét lineáris meghajtásnál
  • elvégzi a feldolgozóegységek (pl. lézeres vagy vízsugaras vágó) pozicionálását, és
  • ellenőrzi a forgó meghajtás fordulatszámát és helyzetét

Optimálisan használható elektromos hajtótengelyek visszajelző rendszereként. A valós idejű BML útmérő rendszer ugyanis ezredmásodpercek alatt rendelkezésre áll.

A legfontosabb szolgáltatások áttekintése

Az ipar számára megfelelő – durva környezetekhez
A kopásmentes rendszer extrém feltételek mellé is ajánlott. A rendszer ütés- és rezgésálló, valamint érzéketlen a szennyeződésekre és a zavaró elektromos mezőkre.

Hosszabb futásidők

A tartósan stabil mérőtesttel rendelkező rendszer használatával csökkenthető a leállások ideje és a szervizelések száma. A drága, sok szervizt igénylő és a sebességet korlátozó tokozásra többé nincs szükség.

Abszolút, inkremens és valós idejű

A mágneskódolású BML út- és szögmérő rendszer abszolút vagy inkremens kimeneti jeleket ad le az út- és szögmérési feladatoknál, illetve a sebesség és fordulatszám mérésénél a tökéletes eredményhez szükséges pontos értékeket szolgáltat. A valós idejű rendszer a magas ütemszámot is támogatja.

Nagy felbontású, rendkívül precíz és szupergyors

Az érintésmentes, robusztus és szennyeződésre érzéketlen mérőrendszer nagy felbontással rendelkezik, rendkívül precíz és szupergyors. Az abszolút mérési kivitel 10 m/s-os, az inkremens rendszer pedig 20 m/s-os folyamati sebességet is támogat.

Hosszú idejű stabilitást biztosító Permagnet®-eljárás

Rendkívüli precizitásának a Balluff által kifejlesztett Permagnet®-eljárás az alapja. Az ezzel a technológiával kódolt mérőtestek pontossága és hosszú idejű stabilitása utolérhetetlen.

Lineáris és forgó mozgás

A mágnesszalagos mérőrendszerek egy érzékelőfejből, egy lineárisan vagy forogva használható mérőtestből, és a tartozékokból állnak.

Rugalmas használhatóság

A rendszert a hosszú mérőszakaszú és Mini kialakítású formák rugalmasan bevethetővé teszik. Különösen kis méretei és páratlanul apró érzékelőfeje révén akár szűk beépítési viszonyok esetén is tökéletesen integrálható. Nagy tervezési szabadságot biztosítanak a felhasználó által konfigurálható tekercsként kapható szalag-mérőtestek, melyek akár 48 méteres hosszban is rendelkezésre állnak.

Egyedi megoldások

A konfigurált és személyre szabott megoldások, valamint az igényeinek megfelelő, egyedi mágneses kódolás révén optimális eredményeket érhet el.

Alkalmazási példák

Az áttekintésben jelzett alkalmazásokat a brosúrában találja meg. Tájékozódjon a részletekről

  • pontos levágás a vágóközpontban
  • első osztályú eredmény a nyomtatás, marás vagy gravírozás során
  • korrekt pozicionálás és precíz szerszámvezetés a fúró- és maróközpontban
  • pontos visszajelzés a pozícióról a hajlítás és préselés során
  • maximális szabályzási dinamika a Pick and Place automatákban és az átadóban
  • Precizitás a körütemező központban

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide