Hibaelkerülés a gyártási folyamatban

Hogyan biztosítja a pokajoke a minőséget és a termelékenységet?

Pokajoke

Hogyan működik a pokajoke?

Az optimális gyártás megköveteli a magas minőségi standardok betartását. Ezt már az aktuális folyamat során elő kell készíteni a pokajoke célzott hibakezeléssel.

A teljes gyártási folyamatnak átláthatónak kell lennie úgy, hogy minden egyes művelet azonosítható legyen. A hibák megelőzéséhez így idejekorán felismerhetők a tipikus gyenge pontok, és meghozhatók a megfelelő ellenintézkedések.

Ez gyártási biztonságot nyújt, lehetővé teszi a gyors korrekciót és a változó követelményekhez történő gyors alkalmazkodást. Az átláthatóságot és a rugalmasságot a megfelelő érzékelőrendszer biztosítja.

A pokajoke folyamat: azonosítás, implementálás és ellenőrzés


1. lépés: A problémás pontok azonosítása
Tipikus hibapontokat jelentenek a hiányzó vagy hibás munkadarabok, a festékek elégtelen értékelése, hiányos szerelési folyamat vagy a manuális adatbevitel és a gépek manuális beszabályozása. Ezeket fel kell ismerni vagy meg kell előzni.

Tipikus gyenge pontok

Hibaforrás: rossz vagy hiányzó munkadarabokHibaforrás: hiányos szerelési folyamatHibaforrás: csavarmenetHibaforrás: festékhasználat
Minden munkadarab megvan és helyesen lett kiválasztva? A munkadarabok szerelése helyes? A csavarmenetek teljesen elkészültek? Minden szín megfelelő?

2. lépés: A hiba észlelésének implementálása

A hibaelkerüléshez meg kell vizsgálni az érzékelőket és az optoelektronikus rendszereket, hogy a folyamat minden műveletének végrehajtása szabályszerű legyen.

Pozíció, festék és anyag összehangolása

Ha objektumokat és azok helyzetét kell lekérdezni, akkor például út- és távolságmérő érzékelőket kell használni. Így a lineáris útmérők felügyelik a szerszámok helyes pozicionálását. Továbbá valamennyi forgómozgást mágneses kódolású útmérő rendszerek felügyelnek.

Az optoelektronikus érzékelők felismerik a megfelelő színeket, a helyes anyagokat vagy a textúra eltéréseit. Az optoelektronikus érzékelők egyetlen ellenőrző művelettel végeznek el több ellenőrzési feladatot. Megbízhatóan észlelik egy munkadarab vagy ismertetőjegy jelenlétét/hiányát, ellenőrzik annak helyzetét és méretét. Továbbá különböző kódokat azonosítanak.

A mintával való összehasonlítást kiálltaA mintával való összehasonlítást nem állta kiSzerszámok helyes pozicionálásnak felügyelete lineáris útmérőkkelA BVS optoelektronikus érzékelők egyetlen ellenőrző lépésben több ellenőrző feladatot hajtanak végre
A mintával való összehasonlítás (vízszintesen, függőlegesen és 360°-os elforgatással) révén a BVS optoelektronikus érzékelők ellenőrzik a csapágyak jelenlétét és azok távolságát. A lineáris útmérők felügyelik a szerszámok helyes pozicionálását. A BVS optoelektronikus érzékelő egyetlen ellenőrző lépésben hajt végre különböző feladatokat

3. lépés: Az eltérések kezelése

Ha a vizsgált objektum eltér a megadott prototípustól, akkor az eltérés kezelésére három eljárás áll rendelkezésre: utólagos megmunkálás, új besorolás vagy kiselejtezés. Ehhez RFID-rendszerek használhatók.

Az RFID a folyamat minden műveletét feljegyzi: az összes használt munkadarabot, az összes alkalmazott anyagot és üzemanyagot, időponttal, hellyel és folyamattal együtt. Ezen kivitelezési-, folyamat- és eredetadatok dokumentálása automatikus.

Minden információ valós időben áll rendelkezésre. Mindez lehetővé teszi a hézagmentes követést és a folyamat korrekcióját. A hibás termék kikerül a folyamatból: új besorolást kap, utólagosan megmunkálják vagy kiselejtezik. Az utólagos megmunkálást követően a munkadarab visszakerül a gyártási folyamatba. A már végrehajtott műveletek kimaradnak.

Az ilyen szintű követhetőség szoros gyártási eljárásokat tesz lehetővé, egyszerűsíti a just-in-time szállításokat és biztosítja a termék minőségét. Az RFID teljes átláthatóságot kínál, azaz minden szinten teljes áttekinthetőséget.

Hibás termékek azonosítása RFID-rendszerekkel

Az RFID biztosítja a hibás termékek kiiktatását, így lehetőség van azok utólagos megmunkálására, úgy besorolására vagy kiselejtezésére.

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide