IO-link csatlakozóval rendelkező hálózati tápegységek, IP20 és IP67 védelmi osztály

Állapotfelügyelettel

Heartbeat®-funkció: a kopást befolyásoló tényezők folyamatos felügyeleteHálózati tápegységek
A hálózati tápegységek lényeges tényezők a gépek és berendezések megbízható működésében. Az új Balluff Heartbeat® hálózati tápegységek támogatják a felhasználót a terhelés és igénybevétel (stressz-szint) folyamatos felügyeletében. A terhelési szint mutatja a kimeneti áramterhelést. Ha nő a kihasználtság, az arra utalhat, hogy a berendezésben probléma keletkezett – például ha egy motornak túl nagy erőre van szüksége egy korrodált csapágy forgatásához. Az élettartam-kijelzések további információt nyújtanak a hálózati tápegységek hátralevő élettartamáról. Így nem következnek be váratlan kiesések és a gyártás nem szakad meg váratlanul.

Mit nyújt az IO-link?

Az IO-link interfésze révén az összes lényeges paraméter kiolvasható és a vezérléssel közölhető. Ezeket a fölérendelt diagnózis-rendszer kiértékeli. Így garantált a folyamatos diagnózis a központi helyen.
Az IO-link bekötése a bevált M12 dugaszos csatlakozóval, ill. a rugóerős kapcsokkal történik.

Előnyök

  • A Heartbeat® hálózati tápegység információi az IO-linken keresztül
  • Folyamatadatok, pl. kimeneti feszültség, kimeneti áramerősség
  • Heartbeat®-paraméter
  • Riasztási üzenetek, pl. túlterhelés, túlmelegedés
  • Diagnózis-információk, pl. bemeneti feszültség, aktuális stressz-szint, üzemidő

Az IO-link csatlakozóval rendelkező Balluff hálózati tápegységek IP20 és IP67 védelmi osztályú kivitelben kaphatók.

Alkalmazás
IP20 védelmi osztályú IO-link csatlakozóval rendelkező hálózati tápegységek energiatakarékosak

Ha megbízható és hatékony áramellátásról van szó, akkor az IP20 változat ideális. Kiváló hatásfokuk révén ezek a hálózati tápegységek energiatakarékosan működnek. Ezáltal a teljesítményvesztés minimálisra csökkenthető, és a hálózati tápegység háza lényegesen kisebb. Például a 20 A-es kivitel több, mint 50%-kal keskenyebb a szokásos hálózati tápegységeknél. Így helyet lehet megtakarítani a kapcsolószekrényben.

Az opcionálisan kapható IO-link adapterrel további energia és pénz takarítható meg. Az IO-link segítségével a kimeneti feszültség be- és kikapcsolható, mihelyt a berendezés egy-egy részére nincs szükség. Ezáltal konkrétan a gyakorlatba ültethetők az energiamegtakarítási koncepciók.

Az IP67 IO-link csatlakozóval rendelkező hálózati tápegységek a decentralizált, kapcsolószekrény nélküli telepítésre készültek

Az IP67 védelmi osztályba tartozó Balluff hálózati tápegységek kiválóan alkalmasak decentralizált, kapcsolószekrény nélküli telepítésre. Mivel ezek közvetlenül a terepen, mostoha körülmények között használhatók. Az IO-link révén a nehezen hozzáférhető helyekre történő beszerelésük is lehetséges. A felügyelet az IO-link révén kényelmesen, a vezetőállásból végezhető.

Az IP67 védelmi osztályú IO-link csatlakozóval rendelkező hálózati tápegységek kiválóan megküzdenek a mostoha körülményekkel.

Az IP67 védelmi osztályú IO-link csatlakozóval rendelkező hálózati tápegységek kiválóan megküzdenek a mostoha körülményekkel. Az IO-link biztosítja a felügyeletet úgy, hogy a hálózati elemek hozzáférhetetlen helyekre is beszerelhetők.

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide