Az RFID megnöveli a teljes gyártási folyamat hatékonyságát

Az automatikus azonosítási és RFID projektekből profitáló vállalati területek

Az alkalmazások gyakran olyan, egyedileg meghatározott ellenőrzéseket igényelnek, melyek a lehető legjobb eredményre vezetnek. Az összetevők által nyújtott szolgáltatások számának növekedésével az együttműködési lehetőségeik kihasználása egyre nehezebbé válik.
Ez még inkább érvényes a teljes gyártási folyamat összehangolására. Ennek az összetettsége első pillantásra csak jelentős ráfordítással válik uralhatóvá.

Nem így az ipari RFID használatával! A sokoldalúan használható azonosítási rendszerek hatalmas potenciállal rendelkeznek azon a területen, hogy a legkülönfélébb vállalati területekhez tartozó folyamatokat hogyan lehet hatékonyan összhangba hozni.

Egyedi támogatás

A Balluff ehhez átfogó, testre szabott támogatást kínál: a koncepciótól a tervezésen és az üzembe helyezésen át egészen az egyedi oktatásig.
Írja le nekünk a feladatát. Örömmel adunk tanácsot.

Ennek során összeállítjuk a specifikációjának megfelelő igényprofilt, valamint javaslatot teszünk egy optimális rendszerkonfigurációra. Ezután Önnel egyetértésben kiválasztjuk a megfelelő hardverelemeket.
A kialakítás során mind a hardver-, mind a szoftverelemekkel foglalkozunk, és ezeket egyedileg be is állítjuk. Ha a specifikáció minden pontja teljesült, akkor teszttel ellenőrizzük a funkcióképességet.

Magas hatékonyság a teljes gyártási folyamatban

Az automatikus azonosítási és RFID-projektekből profitáló legfontosabb vállalati területek:

Gyártás

A munkadarabok valós idejű leolvasása és megjelenítése, adatfeldolgozás a gyártásirányítási rendszerben (Manufacturing Execution System, MES), a feldolgozás előrehaladásának azonnali dokumentálása

Szerelés

E-Kanban: a doboztartalom, valamint a kihelyezett és a raktárkészlet automatikus ellenőrzése. Automatikus utórendelés a minimális mennyiség elérésekor.

Minőségbiztosítás/dokumentáció

Az adatok a folyamatos rögzítés révén bármikor visszakereshetők. Akár évek múlva is.

Belső logisztika

A fölérendelt rendszerben a teljes anyag- és információáramlás megjelenítődik. A készletek optimális tervezéséhez, valamint a készlettartályoknál a fogyóanyagokra vonatkozó számításokhoz (fogyás).

Járműpark

A jogosítványok rendszeres ellenőrzése a járműpark használóinál. A folyamat egyszeri regisztráció után automatikusan zajlik. Az adatbázisban minden esemény rögzítésre kerül. A járműpark kezelőinek tehermentesítésére.

Segítséget kér?

Szerviz és támogatás
Műszaki tanácsadást szeretne kapni? Kérjük, kattintson ide lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolatfelvételi űrlap
Kérjük, kattintson ide