Opto-elektronische sensor BOS 18M

Best in Class – voor hoogste precisie: nu als complete productfamilie met rood en infrarood licht

Aan veelzijdige toepassingsvereisten nu nog flexibeler tegemoet komen

De complete productfamilie maakt het nu nog eenvoudiger om aan de meest verschillende toepassingsvereisten tegemoet te komen en van hoge reikwijdte, precies schakelgedrag en uitstekende herhalingsnauwkeurigheid te profiteren. Kabels en houders zijn voor alle varianten identiek en bieden u het voordeel van tijds- en kostenbesparing.

Voor ruwe omgevingen

Want de metalen behuizing maakt de 18M bijzonder ongevoelig. De goed zichtbare lichtvlek van de roodlichttypes kan snel en precies uitgelijnd worden. Bij sterke vervuiling brengt het infraroodlicht de nodige functiezekerheid. Ze worden alle objecten altijd juist herkend, ook op grote afstand.

Grote verscheidenheid aan varianten

Of het nu gaat om diffuse lichtsensoren, reflectie- of eenwegfotocellen, alle varianten zijn er met rood of infrarood licht. Voor high-endtoepassingen en de standaardtoepassing. Met of zonder instelbaarheid.

Rood licht – vrije keuze bij het instellen

Het rood licht 18M is er naar keuze met teach-in of robuuste potentiometer, zodat gebruikers naar wens kunnen kiezen. Zijn goed zichtbare lichtvlek kan zelfs bij daglicht snel precies uitgelijnd worden. U gebruikt dus niet alleen betrouwbare techniek, maar u profiteert ook van een eenvoudige bediening.

Bijkomend pluspunt

Bij de teach-in-varianten beschikken gebruikers ook over het gepatenteerde diagnosesysteem Dynamic Sensor Control (DSC) en kunnen ze zo onmiddellijk op vervuiling of defecten reageren. Als u DSC niet gebruikt, zijn er als alternatief ook sensoren met afzonderlijke alarmuitgang.

Infrarood licht – onzichtbaar en sterk

Als sensoren aan extreme vervuiling blootgesteld zijn of als zichtbaar rood licht in de toepassing stoort, is infrarood licht ideaal. Zelfs bij stof en vuil worden objecten goed herkend. Met de high-powerversie van de eenwegfotocel zelfs tot een reikwijdte van 100 meter. De sterke performance biedt een enorme functiezekerheid.

Globalprox – solide, maar voordelig

Voor standaardtoepassingen kunt u kiezen voor sensoren met vast ingestelde reikwijdte – zowel met rood alsook met infrarood licht. Onze solide en voordelige 18M-Globalprox-serie biedt plug and play, zodat de ingebruikneming tot een minimum beperkt wordt en manipulaties achteraf onmogelijk zijn.

Uw voordelen in een oogopslag


Rood licht

  • Snelle, eenvoudige en precieze afstelling door zichtbaar licht
  • Eenvoudige functiecontrole in de toepassing
  • Hoge reikwijdte, precies schakelgedrag

Infrarood

  • Betrouwbare objectherkenning ook in een moeilijke omgeving
  • Geen irritatie van personen omdat het licht onzichtbaar is
  • Extra hoge reikwijdtes, extreem resistent tegen vuil

  • Eenvoudige installatie, plug and play
  • Voordelige kwaliteit
  • Snel vervangen van de sensor, beveiligd tegen manipulatie

Opto-elektronische sensor BOS 18M in gebruik


Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken