Ultrasone sensoren

Ze detecteren, tellen en controleren

De ultrasone sensoren van Balluff onderscheiden zich door hun uitgangssignaal. In de schakelende uitvoering worden ze voor de objectdetectie ingezet. Omdat deze ultrasone sensoren naar keuze als verbreek- of maakcontact ingezet kunnen worden, zorgen hun verschillende uitgangsfuncties voor flexibiliteit. Ultrasone sensoren voor de objectdetectie zijn met een of twee schakelpunten verkrijgbaar. Met twee schakelpunten kunnen ze met dezelfde of met tegengestelde schakelkarakteristiek ingesteld worden.

Door reikwijdtes tot 6 m zorgen ultrasone sensoren BUS voor het veilig herkennen. En zijn ze voor een breed spectrum van industriële automatisering uitstekend geschikt. Want in een cilinder of een rechthoekig blok beheersen ze alle standaards. En meer. Zo is de M12-behuizing uitermate geschikt voor het detecteren van kleine objecten. En plaatsbesparend zelfs op de kleinste ruimte.

Voor het venster- en hysteresebedrijf zijn ultrasone sensoren voor de objectdetectie met twee schakelpunten verkrijgbaar. Sommige types beschikken bovendien over de mogelijkheid van de synchronisatie, zodat u de invloed van naast elkaar ingebouwde sensoren kunt uitsluiten.

Uw voordelen

  • Moeilijke toepassingen makkelijk oplossen, bijv. geluidsisolerende materialen, zoals schuimstof, piepschuim etc.
  • Kritieke milieu-omstandigheden veilig beheersen, bijv. vuil, stof of mist
  • Onafhankelijk van het object uiterst precies detecteren

Objecten betrouwbaar herkennen en detecteren

Goed verpakken betekend voorhanden ruimte efficiënt gebruiken. Ultrasone sensoren zorgen voor veilige controles, ook op de engste ruimte.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken