Sensoren voor spannende techniek

Lineaire positionering met hoge resolutie

Werkwijze

Het inductieve positioneersysteem BIP met absoluut meetprincipe en een uitstekende resolutie tot 14 µm bewaakt spanafstanden veilig en betrouwbaar. Contactloos wordt een lineair meettraject tot 40 mm op een eenvoudig stalen doel betrouwbaar gedetecteerd, waarbij het doel ook een stuurschijf kan zijn. Het schuine niveau wordt dus overbodig. Daarbij zorgt zijn hoge herhalingsnauwkeurigheid voor optimale proceskwaliteit. Zelfs in enge situaties tot een ongeëvenaarde 85 °C. En zijn ferrietkerntechniek maakt hem ongevoelig voor zijn inbouwomgeving.

Bijkomend pluspunt: eenvoudig teachen

BIP is heel eenvoudig in spillen en spaninrichtingen te integreren. Het omslachtig mechanisch afstellen valt weg. Want via een eenvoudige druk op de knop aan de sensor wordt direct ter plaatse geteacht, zodat de nodige spanafstand optimaal aan de toepassing aangepast kan worden. In de IO-Link-variant is dit natuurlijk ook via de besturing mogelijk.

Toepassing

Het hoofdtoepassingsgebied van het inductieve positioneersysteem BIP is de bewaking van aandrijfspillen en spaninrichtingen. De positiesensoren kunnen bovendien in de machinebouw voor vele andere toepassingen met lineaire bewegingen aanbevolen worden, bijv. stansdiepte, grijperposities, walsposities, klepstanden etc.

Uw voordeel

  • Absoluut meetprincipe met analoge terugmelding
  • Standaarduitgang 0–10 V of IO-Link
  • Hoge herhalingsnauwkeurigheid voor optimale proceskwaliteit
  • Goede lineariteit en groot temperatuurbereik
  • Teachbaar meetbereik: een sensor is voor meerdere machinemodellen geschikt. Een druk op de knop vervangt mechanische afstelling.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken