Veldbusmodules

De nieuwe generatie met buitengewone parametreer- en diagnosemogelijkheden

Voor de perfecte koppeling van sensoren en actoren heeft Balluff veldbusmodules ontwikkeld, die traditionele types qua functie en bruikbaarheid ver achter zich laten. Deze nieuwe generatie in het betrouwbare IP-67-design en volledig gegoten behuizing onderscheidt zich door aanzienlijke parametreer- en diagnosemogelijkheden, die via display, LED's en geïntegreerde webserver uitgevoerd kunnen worden.

Display met unieke features

Met het display kan alle informatie opgeroepen worden die voor de initialisatie en het onderhoud van machinenetwerken essentieel is. Deze is door een goed zichtbaar tekstdisplay makkelijk af te lezen, zodat minder afleesfouten met eventueel verstrekkende gevolgen voorkomen. Zijn eenvoudige bediening – zonder bijkomend gereedschap – zorgt voor een hoog bedieningscomfort. En zijn baanbrekende functies maken deze veldbusmodules uniek:

 • Invoer van het stationsnummer
  Veldbusmodules, zoals bijv. Profibus of Devicenet worden via een toetsdruk geadresseerd.
 • IP-adressen van de ethernetmodules kunnen comfortabel ingesteld worden.
  In de plaats van met de schroevendraaier gebeurt de adressering hier met een toetsdruk. Daardoor kan de invoer direct aan het display gecontroleerd worden, zodat er duidelijk minder foutbronnen zijn. Eenvoudige bediening reduceert stilstandtijden en zorgt zo voor een hogere productiviteit. Voor Profibus en Devicenet is ook de transmissiesnelheid eenvoudig in te stellen.
 • Meer toesteltypes aansluitbaar
  Omdat het display meer dan twee cijferreeksen kan weergeven, is het spectrum van aansluitbare toesteltypes duidelijk uitgebreid, zodat u veel flexibeler bent in het gebruik van toestellen.
 • Lockfunctie: extern blokkeren via besturing
  Door de mogelijkheid om het display via de besturing extern te blokkeren, bestaat er een bijkomende beveiliging tegen manipulatie. Niet-geautoriseerde personen hebben geen toegang en stilstandtijden worden duidelijk gereduceerd. Natuurlijk is de weergavefunctie ook nu nog geactiveerd, zodat alle gegevens altijd ingekeken kunnen worden.
 • Multi-informatie-indicatie
  Versiestand van hard- en software worden weergegeven, zodat alle gegevens permanent voorhanden zijn en bij updates bruikbaar zijn. Dit vereenvoudigt uw onderhoud en garandeert u een uitstekende service.

LED's – veel meer dan clever design

 • Diagnosefunctie
  Balluff-veldbusmodules beschikken over twee LED's.
 • Vrij selecteerbare gebeurtenissen
  Via de besturing kan de gebruiker drie verschillende kleurwaarden aan vrij selecteerbare gebeurtenissen toewijzen, zodat hij de functie aan zijn individuele eisen kan aanpassen.

Geïntegreerde webserver

In alle ethernet/IP- en profinetmodules is een geïntegreerde webserver als diagnose- en parametreertool geïmplementeerd. Met een eenvoudige browser, d.w.z. zonder speciale software kunnen de moduletoestanden op de computer gevisualiseed worden, die door bijkomende informatie ook sneller bepaald kunnen worden. De 1:1-weergave creëert bovendien meer transparantie.

Opbouw in lijntopologie

Onze veldbusmodules vereenvoudigen de opbouw van het netwerk, omdat ze over een 2-port-switch beschikken. Daardoor kunnen ze in lijntopologie, zonder gebruik te maken van een dure, externe switch, direct met de besturing verbonden worden. Alles bij elkaar vormen ze een voordelig alternatief voor de omslachtig te installeren stertopologie.

Producten

Veldbusmodules

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken