red dot award: product design 2012

De Balluff Industrial RFID-evaluatie-eenheid BIS V krijgt een van de meest gerenommeerde designprijzen

red dot design awardEen van de meest gerenommeerde designprijzen gaat naar de Balluff Industrial RFID-evaluatie-eenheid BIS V. Hij wordt met de red dot award: product design 2012 onderscheiden. Zijn hoge vormgevingskwaliteit en geslaagde vormentaal overtuigden de internationale uit 30 experten samengestelde jury, zodat deze een van de begeerde onderscheidingen aan de evaluatie-eenheid BIS V toekende. Creatievelingen en fabrikanten uit de hele wereld hadden in het totaal 4515 designs voor de geronommeerde productwedstrijd ingediend.

De toekenning van het internationaal erkende kwaliteitszegel vindt plaats op 2 juli 2012 in het kader van het traditionele red dot gala in het Aalto-Theater in Essen. Daarna wordt de Balluff Industrial RFID-evaluatie-eenheid BIS V in een vier weken durende speciale expositie in het red dot design museum in de Zeche Zollverein Essen gepresenteerd.

De kleine, montagevriendelijke krachtpatser zorgt voor een snelle en veilige gegevensoverdracht in het HF- en LF-bereik – met korte cyclustijden en hoge dataveiligheid. Door zijn compacte metalen behuizing biedt hij perfecte EMC-beveiliging. Andere bijzonderheid zijn zijn geïntegreerde IO-Link-master en vier onafhankelijk van elkaar parametreerbare antennekanalen die de koppeling van vier schrijf-/leeskop mogelijk maken. De veelzijdige evaluatie-eenheid kan uitstekend ingezet worden bij de materiaalstroom, de bediening en de montage.

Prof. Dr. Peter Zec, initiator en CEO des red dot design award, wijst op het hoge niveau van de wedstrijd: "De onderscheiden producten van de betreffende branche traden ook dit jaar de harde concurrentie aan en werden hierbij aan het kritische oog van de jury onderworpen. De vaklui beoordeelden, testten en evalueerden elke deelname heel precies en hanteerden hierbij de hoogste maatstaven. Met hun prestaties bewezen de winnaars niet alleen buitengewone creatieve kwaliteit, maar ook dat design een integraal onderdeel van innovatieve productoplossingen is."

De red dot design award, waarvan de oorsprong tot in de jaren 1950 teruggaat, wordt in drie disciplines toegekend: de "red dot award: product design", de "red dot award: communication design" en de "red dot award: design concept". Alleen al in het jaar 2011 werden meer dan 14.000 aanmeldingen uit meer dan 70 landen geregistreerd. De onderscheiding – de red dot – heeft zich internationaal als een van de meest begeerde kwaliteitszegels voor uitstekende vormgeving gevestigd.

Contactpersoon Marketing

Balluff B.V.
T.a.v. Huub Vaessen/Esther Faber
Europalaan 6a
5232 BC ’s-Hertogenbosch
Tel. 073-6579702
Fax 073-6579786

E-mail versturen