Ultrasone sensoren

Voor de afstandsmeting en positiedetectie universeel inzetbaar

Onafhankelijk van kleur en oppervlaktekwaliteit
Ultrasone sensoren BUS zijn uitstekend geschikt voor de afstandsmeting of positiedetectie van granulaten, vloeistoffen en poeders. Contactloos meten ze vulpeil, hoogtes of doorhang, controleren ze aanwezigheid en tellen ze objecten.

Universeel inzetbaar werken ze onafhankelijk van kleur en oppervlaktekwaliteit. En ook transparante objecten met sterke reflecties hinderen ze niet.

Ultrasone sensoren zijn precieze alleskunners en zijn vooral in kritieke situaties aan te bevelen. Want stof, vuil en mist vormen geen probleem voor deze sensoren.

Breed detectiebereik – grote precisie
Hun detectiebereik gaat van 20 mm tot 8 m, zodat grotere objectafstanden geen hindernis vormen. Voor uiterste precisie zorgen hun hoge resolutie en kleine blinde zones. Bovendien bieden ultrasone sensoren een uitstekende achtergrondonderdrukking, omdat hun meetprincipe op geluidslooptijden berust en intensiteit geen rol speelt. Door hun geïntegreerde synchronisatie beïnvloeden ze elkaar niet.

Schakelende en analoge varianten
Onze ultrasone sensoren BUS onderscheiden zich door hun uitgangssignaal. Elke bouwreeks is in schakelende of analoge uitvoering verkrijgbaar, waarbij alle analoge versies met stroom- en spanningsuitgang geleverd kunnen worden (0–10 V resp. 4–20 mA). De schakelende varianten zijn geschikt voor alle besturingen.

Bijzonderheid: de BUS M30 omvat varianten met twee schakeluitgangen, schakel- en analoge uitgang alsook met twee schakeluitgangen en analoge uitgang, zodat de sensor de functie bijkomende sensoren kan overnemen.

In verschillende netten makkelijk in gebruik te nemen
Door hun bedrijfsspanning zijn BUS voor verschillende spanningsnetten geschikt. De ingebruikneming is eenvoudig en snel. Rechthoekige en hoekkopbouwvormen bieden constructievrijheid.

Toepassingsvoorbeeld

Uitvoeringen

BUS M30 met display. Met hoog bedieningscomfort, maakt eenvoudige controles mogelijk

  • Vijf tastwijdtes 30 mm tot 8 m
  • Resolutie 0,025 tot 0,18 mm

De ultrasone sensor BUS M30 in de metalen behuizing is door zijn display makkelijk te bedienen. Tijdens het bedrijf worden hier alle meetwaarden weergegeven.

BUS 18M met IO-Link – ook in 90°-hoekkopversie. Voor flexibele inbouw en snelle installatie

  • Vier tastwijdtes van 20 mm tot 1,3 m
  • Resolutie 0,069 tot 0,10 mm

De BUS 18M in de compacte behuizing of met 90°-hoekkop is heel flexibel in te bouwen. Want zijn 90°-hoekkop past overal uitstekend in.

De IO-Link-interface zorgt voor een eenvoudige installatie, permanente diagnoses en de centrale instelling aan de besturing.

BUS R06K in compacte rechthoekige bouwvorm. Bij weinig plaats, in snelle toepassingen

  • Vijf tastwijdtes van 20 mm tot 1 m
  • Resolutie 0,08 mm

De kleine ultrasone sensor BUS R06K in de rechthoekige behuizing (20 x 32 x 12 mm) is aan te bevelen in krappe ruimtes. Bij versies met hoge schakelfrequentie tot 125 Hz levert hij betrouwbare resultaten, vooral bij snelle toepassingen.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken