Traceability voor de productie

Hoe u met industrial identification processen optimaliseert

Traceability Industrial RFID Application

Geoptimaliseerde productieprocessen vereisen transparantie

Toenemende concurrentiedruk en alsmaar strengere wettelijke voorschriften vereisen geoptimaliseerde productieprocessen. Dit vereist hoge transparantie. Dit garandeert traceability.

Wat is traceability

Traceability betekent elke stap van een procesketen te bewaren en traceerbaar te maken. Hierbij worden de productgeschiedenis van alle productiedelen en alle hier ingezette materialen en bedrijfsmiddelen met tijd, plaats, verloop automatisch gedocumenteerd. Alle informatie staat in realtime ter beschikking. Dit maakt reeds correcties tijdens het lopende proces mogelijk. Traceability brengt zo de grootste transparantie in de productie en garandeert een allesomvattende kwaliteit.

Waarom traceability
Traceability zorgt voor slanke productiemethodes, vereenvoudigt just-in-time-leveringen, ondersteunt rechtszekerheid en garandeert de productkwaliteit. Met positieve gevolgen:

 • Vestigen van een kwaliteitsmanagement
 • Naleven van wettelijke voorschriften
 • Vermijden– en indien nodig – regeling van terugroepacties
 • Verlagen van kosten
 • Verhogen van de klanttevredenheid
 • Verhoging van de productiviteit
 • Verbeteren van het rendement

De belangrijkste toepassingsgebieden

 • Traceren van economische goederen – in het volledige bedrijf
 • Electronic Kanban – materiaalstroomcontrole
 • Productiecontrole (WIP) – montageprocessen
 • Intralogistiek – bedrijfsinterne materiaalstroom

Hoe functioneert traceability

Traceability kan met industrial identification gewaarborgd worden. Want industrial identification registreert tijdens de productie het verloop in alle charges en maakt alle gegevens traceerbaar. Kwaliteits- en productgegevens worden hierbij via barcodes en RFID direct aan het object gedetecteerd: aan het werkstuk, aan werkstukdrager of het bedrijfsmiddel. Dit gebeurt in het lopende proces, zodat ze altijd ter beschikking staan. In realtime en nog na jaren. Want een betrouwbare documentatie is gewaarborgd.

Uitgebreide knowhow garandeert individuele traceability-oplossingen

Balluff beschikt over het volledige spectrum aan Industrial Identification: LF-, HF- en UHF-RFID en stationaire barcodeleesapparaten. Met een hele reeks verschillende componenten, die variabel combineerbaar zijn. Daardoor kan Balluff traceability op het hoogste technologische niveau aanbieden.

Met meer dan 25 jaar ID-ervaring is Balluff een competente partner voor alle productiebereiken. We werken al jaren met succes met systeemintegratoren samen. Daarom zijn er bij ons individuele oplossingen die volledig op de behoeften van de gebruikers afgestemd zijn.

E-Kanban werkt met barcodes of RFID-gegevensdragers. Door een volledig geautomatiseerd identificatieproces wordt tracken sneller en ingrepen door de bediener verminderen.

Gedetailleerde informatie vindt u in de brochure

Producten

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken