Vlakke druksensoren BSP

Voor media waarbij standaarddruksensoren hun limiet bereiken

Balluff druksensoren met vlakke membraan beschikken over een gelast edelstaalmembraan. Daardoor is er geen dode ruimte en de sensoren kunnen bijzonder goed gereinigd worden. Dit maakt ze interessant voor media waarbij standaard druksensoren hun limiet bereiken.

Toepassingen

Ze zijn voor de drukmeting in viskeuze, pasteuze, kristalliserende of vastestofhoudende media uitstekend geschikt. Bijvoorbeeld voor

  • Lijm
  • Vetten
  • Afdichtmiddelen
  • Wisselende media

Voordelen en kenmerken van de vlakke BSP

  • Compleet vrij van dode ruimte
  • Geen afdichtingen of uitstekende delen bij het proces
  • Vlak gelast edelstaalmembraan
  • Geen afzetting aan de sensor
  • Goed te reinigen

Eenvoudige installatie

De robuuste toestellen beschikken over een hoogwaardige, langetijdstabiele edelstalen meetcel en overtuigen door eenvoudige installatie, groot bedieningscomfort en hoge precisie. Voor het juiste overzicht zorgt een groot, helder en hierdoor goed zichtbaar display. Het geeft niet alleen de actuele systeemdruk weer, maar overtuigt door zijn intuïtieve menu-interface. Twee toetsen zijn voldoende om de sensor volgens de VDMA-standaard snel en eenvoudig te parametreren.

De sensoren kunnen door hun erg compacte bouwvorm flexibel en plaatsbesparend in de schakelkast geplaatst worden. Het display met bedieningsveld en de elektrische aansluiting kunnen onafhankelijk van elkaar 320° naar de flens gedraaid worden. De aansluiting aan uw proces gebeurt via een G- ½"-buitenschroefdraad conform EN 3852.

De juiste sensor voor uw toepassing

Met elf drukbereikvarianten dekken de vlakke sensoren BSP alle belangrijke bereiken van –1…2 bar tot 0…600 bar af om procesmedia in de fabrieksautomatisering allesomvattend te bewaken. De nieuwe Balluff druksensoren staan naar keuze met twee schakelpunten of met een schakeluitgang met analoge uitgang (0…10 V of 4…20 mA) ter beschikking.

1. Pasteus of hoogviskeus medium, vloeistof bevat verontreinigingen of vaste stoffen.
2. Vlak edelstaalmembraan – geen vastplakken of vroegtijdig defect van de sensor. Bovendien wordt de eenvoudige reiniging van het buissysteem ondersteund.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken