Inductieve minisensoren BES Q08

Compacte oplossingen voor complexe taken

Compacte installaties: complexe taken met groot aantal cycli – eenvoudig opgelost

Machines en automaten moeten alsmaar compacter worden en hierbij alsmaar complexere taken vervullen. Het aantal te bewaken posities stijgt. Tegelijk moeten gecompliceerde productiestappen op een veilige manier uitgevoerd worden. En dit met een hoog aantal cycli.

Hier zijn de kleinste sensoren met de modernste technologie gevraagd, die betrouwbaar en dicht bij het gebeuren kunnen werken. De inductieve minisensoren BES Q08 in de robuuste 8x8 mm-behuizing zijn hiervoor ideaal.

Toepassing

Door de radiale plaatsing van het gevoelige oppervlak heeft de BES Q08-familie slechts een paar millimeter inbouwdiepte nodig. Daarom komt ze bijzonder goed van pas waar cilindrische types te lang zijn. Zo komt ze uitstekend van pas in de robotica – bijvoorbeeld voor grijperarmen of eindstandbewakingen. Wegens haar hoge schakelfrequentie van meerdere kHz herkennen de sensoren echter ook snel bewegende of draaiende objecten.

Eenvoudige montage

De robuuste metalen behuizing met soliede M3-draadboringen zorgt voor de eenvoudige, directe montage zonder bijkomende houders en biedt een veilige verbinding met de toepassing. Ook bij vlakke inbouw in metalen omgeving.

Functiezekerheid

Hoofdoorzaak voor sensoruitvallen zijn mechanische beschadigingen. De grote schakelafstanden van de BES Q08-familie (tot de 3-voudige normwaarde) maken het mogelijk om bij kritieke toepassingen de sensoren voor de veiligheid ook op een grotere afstand te positioneren, zonder de sensorfunctie te belemmeren.
De elektrische aansluitingen zijn kortsluitvast en ompolingsveilig.

Groot aantal types

  • Rechthoekige bouwvorm 8x8 mm
  • Behuizingslengtes van 20…59 mm, inclusief steekaansluiting
  • Schakelafstanden van 1,5… 3,0 mm – ook vlak ingebouwd
  • Radiaal, gevoelig oppervlak aan behuizingseinde of in het midden van de behuizing
  • Geïntegreerde connector in M5 of M8, kabeleinde met M5- of M8-stekker of kabelaansluiting

Toepassingsvoorbeeld

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken