8-voudige IO-Link-Master

Permanente communicatie spaart kosten

Profinet- en Ethernet/IP-modules met acht IO-Link-Ports

Om 136 in-/uitgangen te kunnen aansluiten, moesten tot nu toe minstens negen veldbusmodules ingezet worden. Vandaag is hiervoor een enkele Profinet- resp. Ethernet/IP-module voldoende.

Balluff IO-Link-oplossingen sparen cash geld

In combinatie met de uiterst voordelige sensor-/actorhubs van Balluff kunnen nu tot 136 IO-signalen uiterst efficiënt worden. In vergelijking met de standaard veldbusmodules ontstaat zo een kostenbesparing per ingang van 15 tot 20%. Rekent men de besparing van veldbus- en powerkabels erbij, dan komt men zelfs op 30 tot 40%.

Voor de aansluiting van een sensor-/actorhub volstaat een voordelige M12-standaardkabel BCC. Bovendien hebt u slechts een busadres voor 8 sensorhubs nodig om in een straal van 20 m sensorsignalen variabel te kunnen opvangen. Dit garandeert bijzondere efficiëntie.

136 I/O's aan een module

1000 taken – een module

Door IO-Link zijn de Profinet- resp. Ethernet/IP-modules voor elke taak geschikt: voor de wegmeting, objectherkenning, identificatie, voor vloeistofsensorsystemen of voor de temperatuur- en drukmeting.

IO-Link levert voordelen voor de installatie: niet alleen bij standaard sensorsystemen, maar ook bij intelligente toestellen. Want deze kunnen via dezelfde interface geïntegreerd worden. Hiermee biedt de module een uniforme interface van het signaal- naar het besturingsniveau.

Bij de veldinstallatie van intelligente toestellen ontstaan vaak hoge kosten, omdat geschermde kabels en intelligente interfacekaarten, zoals analoge kaarten in de besturingen gebruikt worden. IO-Link maakt niet alleen voor fouten gevoelige analoge ingangen overbodig, maar reduceert het werk voor bedrading, tests en hardware. Want door eenvoudige Plug-and-Play van ongeschermde, voordelige M12-leidingen is het systeem snel en veilig in gebruik genomen.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken