Balluff investeert in de VS

Eerste spade in de grond bij Balluff-dochter in Kentucky

April 2013: Balluff (Neuhausen auf den Fildern), specialist op het gebied van sensoren, wegmeetsystemen en industriële netwerken, is in Florence in de staat Kentucky begonnen met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van haar dochteronderneming in de Verenigde Staten. Bij de symbolische eerste spade in de grond waren talrijke prominente gasten aanwezig, onder wie politici, belangrijke vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en Florian Hermle en Michael Unger, twee leden van de raad van bestuur van Balluff. Van de raad van toezicht waren Rolf Hermle en Volker Geissel bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig.

De Balluff Group investeert circa USD 6 miljoen in het nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor. Met de nieuwbouw wil Balluff USA optimaal voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen.

Steve Beshear, gouverneur van Kentucky: "Wij zijn er trots op dat het Amerikaanse hoofdkantoor van Balluff in Noord-Kentucky is gevestigd. Met name zijn wij natuurlijk erg blij dat het bedrijf al 30 jaar met veel succes op deze locatie actief is, dat het blijft groeien en dat er nu nog eens 24 voltijdbanen in de directe omgeving bij komen."

Het nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor van Balluff heeft een oppervlakte van 14.600 m² en moet in maart 2014 gereed zijn. Hier vinden de eindmontage, marketing en verkoop én trainingen voor de Amerikaanse markt plaats.

Het innovatieve ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor voldoet aan de meest recente milieunormen en waarborgt een minimaal energieverbruik. Verder kan het gebruik van kunstlicht tot een minimum worden beperkt omdat alle werkplekken over voldoende daglicht beschikken.

Op de in 1983 opgerichte vestiging, die eerder in 1994 en 2001 werd uitgebreid, werken momenteel al meer dan 150 medewerkers. Het bedrijf rekent op een sterke groei in de komende vijf jaar en op in totaal 60 tot 100 nieuwe arbeidsplaatsen in de VS.

U kunt het persbericht via de links als pdf- en Word-bestand downloaden.

Contactpersoon Marketing

Balluff B.V.
T.a.v. Huub Vaessen/Esther Faber
Europalaan 6a
5232 BC ’s-Hertogenbosch
Tel. 073-6579702
Fax 073-6579786

E-mail versturen