Signaallamp SmartLight-LED met IO-Link

meer dan alleen een weergave van de status

Breed spectrum aan kleuren voor weergave van alle fysische grootheden

De eerste LED signaallamp met IO-Link interface, gebruikt het kleurenspectrum voor signalering van de status van het productieproces. Afhankelijk van voorkeur en vooraf gestelde eisen, cruciaal of kritisch, kan de machine-operator de machine status uitlezen. Veranderingen, ontwikkelingen en trends van fysische grootheden, worden weergegeven op de gekleurde kolom. Bijvoorbeeld temperatuurniveaus, niveaus bij het vullen van tanks of de positie van een beweging wordt gevisualiseerd in combinatie met een lineaire positie meetsysteem. Ook verkrijgbaar met claxon.

Kleuren kunnen individueel worden vastgelegd, waardoor de gebruiker eindeloos flexibel is

Met behulp van de SmartLight, kunnen ook functionaliteiten worden geïmplementeerd welke voorheen door een ander systeem werden weergegeven. Dit betekent bijvoorbeeld dat verschillende kleuren kunnen worden weergegeven in verschillende zones. Hiervoor kan de kolom worden onderverdeeld in maximaal vijf zones. De kleuren en zones kunnen afzonderlijk worden gedefinieerd naar hoeveelheid, grootte en kleur. Ze kunnen zelfs worden gewijzigd wanneer de machine operationeel is. De huidige systemen op de markt zijn hier niet voor geschikt. Wat betekent dat gebruikers volledig flexibel kunnen zijn.

Eenvoudige bediening

Het brede kleurenspectrum wordt weergegeven door multi gekleurde LED's. Hiervoor gebruikt de kolom 20 afzonderlijk te programmeren LED schakelingen. De programmering vindt plaats via SPS, welke uiterst eenvoudig via bits adressering van de IO-Link adres ruimte plaatsvindt. Met slechts een paar commando's, kunnen verschillende kleuren worden toegewezen, zonder dat hiervoor mechanisch een kolom moet worden uitgewisseld.

De SmartLight heeft drie centrale functie statussen voor weergave van verschillende waarschuwings- en informatie-signalen. Deze worden gecontroleerd door de procesgegevens en het SPDU-register.

  • Segment modus: weergave van verschillende kleuren in maximaal vijf verschillende segmenten
  • Niveau modus: kleur voortgangsindicator voor het weergeven van bijvoorbeeld, vul niveaus of temperatuur waarden
  • Running light modus: automatische lichtkleur verplaatsing, met vrij instelbare voor- en achtergrondkleur

Eenvoudig te installeren

Gemakkelijk aan te sluiten en te installeren. Slechts één vier-draads sensor kabel met M12 is vereist. Dit betekent dat maximale functionaliteit is toegepast.

 

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken