Oplossingen voor de verpakkingsindustrie

Voor een probleemloos, snel, veilig, stabiel en hygiënisch verpakkingsproces,.

In alle facetten van de verpakkingsindustrie

Voor de gehele verpakkings industrie en hun verschillende gebieden van primaire, secundaire en einde lijn verpakkingen, biedt Balluff de juiste oplossingen: sensoren, systemen, netwerk en verbindings technologie. Voor farmaceutische en cosmetische industrie, bij de productie van levensmiddelen, dranken en tabak.

Primaire verpakking Secundaire verpakking End-of-line-verpakking
Vormen Sorteren Pelletiseren
Vullen Kartonneren Verstevigen
Sluiten Omwikkelen Sluiten

Flexibel en betrouwbaar proces

Balluff producten garanderen een extreem hoge flexibiliteit standaard en betrouwbaarheid van het totale proces. Regelmatige wijzigingen van formaat, zijn snel en gemakkelijk uit te voeren.
De technologie van Balluff voldoet aan de strenge officiële normen, zoals de huidige hygiëne voorschriften. En het behandelt ook vakkundig de gestelde criteria, zelfs in meer betrouwbare omgevingen: bijvoorbeeld productbescherming, track en trace, toegang tot besturingselementen, enz.
De producten zijn wereldwijd verkrijgbaar en zijn internationaal genormeerd.

Verhoogde efficiëntie, lagere kosten
Met IO-Link, besparing van tijd en geld, bij vullen en verpakken

In systemen welke aanzienlijk divers zijn, zoals bij het afvullen van dranken, is de bijdrage van IO-Link niet meer weg te denken. De universeel toepasbare, veldbus-onafhankelijke IO Link interface, stuurt alle beschikbare signalen naar het controlesysteem, die op zijn beurt alle controlegegevens weer doorstuurt naar de sensoren en actuatoren.. Daarmee, integreert de IO-Link interface, alle sensoren in de veldbus-structuur.

IO-Link is opgezet voor een uitgebreide continue diagnostiek en automatische parametrisatie, van IO-Link producten via het controlesysteem. IO-Link is eenvoudig te installeren, mede omdat niet-afgeschermde standaard industrie kabel voldoende is.

Correct afvullen van farmaceutische blisterverpakking – één sensor is voldoende voor optimale kwaliteit

Bij farmaceutische blisterverpakking, is het essentieel dat alle verpakkingen correct en volledig gevuld zijn. Een BVS vision sensor kan dit op betrouwbare wijze te controleren.

De sensor controleert in één stap, aanwezigheid, positie en correcte plaatsing. Dit omdat er verschillende monitoring functies op hetzelfde moment plaatsvinden.

De vision sensor past zich aan, aan uw applicatie. Zelfs met het veranderen van werkstukken, blijft het alle delen betrouwbaar detecteren. Om dit tot voor elkaar te krijgen, is er een in-leer proces voor de verschillende controle taken. Een combinatie van de verschillende inspectie taken kan worden uitgevoerd.

Een ander groot voordeel: Omschakelen op ieder gewenst moment is mogelijk – zelfs gedurende het proces zelf. Frequente wijzigingen in afmetingen of vanwege wijzigingen in verpakkingen, kunnen op betrouwbare wijze worden beheerd met de vision sensor.

Uw voordelen in één oogopslag

  • Extreem hoog niveau van de beschikbaarheid van het systeem
  • Snelle en betrouwbare wijzigingen van product en afmetingen
  • Hoge mate van flexibiliteit, zelfs voor complexe taken
  • Hoog niveau van efficiëntie in het gehele verpakkingsproces
  • Optimalisatie van de productlijnen
  • Koppelen productieproces units
  • Optimale kwaliteit

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken