Nieuwe veldbus-modules met IO-Link

Devicenet en EtherCAT

Om netwerkcomponenten optimaal te kunnen selecteren, biedt Balluff het volledige spectrum van krachtige netwerktechniek die buiten de schakelkast geen wensen openlaat. Onafhankelijk van de fabrikant van de besturing kunnen de passende componenten eenvoudig worden samengesteld.

Volledige IO-Link-functionaliteit

De nieuwe Devicenet- en de EtherCAT-modules met IO-Link ondersteunen het optimale gebruik. Want alle voordelen van de krachtige communicatiestandaard zijn tot op het onderste niveau effectief. Dit garandeert niet alleen installatievrijheid, maar ook nog eenvoudiger bedraden, permanente diagnoses en centraal parametreren. Systeemuitvallen kunnen hiermee betrouwbaar verhinderd worden, en installaties kunnen indien nodig sneller opnieuw in werking gesteld worden. Gebruikers winnen zo tijd, sparen kosten en zorgen door intelligente verbindingstechniek al voor een verbeterde proceskwaliteit.

Devicenet-master met vier IO-Link-poorten en display

Devicenet-masters hebben vier IO-Link-masterpoorten die volledig onafhankelijk van elkaar kunnen worden geparametreerd en toegepast. Daardoor staan vier extra, vrij configureerbare standaard-I/O-poorten ter beschikking die nog eens acht in-/uitgangen voor standaardsensoren en -actuators bezitten.

Balluff Devicenet-modules beschikken over een display voor hoog bedieningsgemak. Stationsnummers kunnen hier worden ingesteld en modulefuncties zoals hard- en softwarestatus worden opgeroepen. Dit verhoogt de veiligheid en vereenvoudigt het onderhoud.

EtherCAT-module met acht IO-Link-poorten, geïntegreerd display en webserver

Ook de acht IO-Link-poorten van de nieuwe EtherCAT-module zijn volkomen onafhankelijk van elkaar te parametreren en toe te passen. De IO-Link-poorten kunnen eveneens als standaard-E/A-poorten vrij worden geconfigureerd en leveren zodoende nog eens acht in-/uitgangen voor standaardsensoren en -actuators.

Zoals alle Ethernet-gebaseerde modules van Balluff biedt ook de EtherCAT-module een geïntegreerde webserver en een geïntegreerd display voor de snelle diagnose zonder dat daarvoor extra hard- of software benodigd is. Enkel Internet Explorer starten en openen. De toestand van de module wordt dan direct weergegeven.

Nog eenvoudiger dan de klassieke veldbus

  • Automatische adrestoekenning
  • Zonder netwerktuning
  • Ingebouwde diagnose met foutopsporing
  • Geen switchconfiguratie en geen complexe handling van MAC- of IP-adressen

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken