Sensoren optimaal bevestigen

Montagesysteem in nieuw praktisch design en nieuwe klemhouders

Upgrade montagesysteem BMS – de stabiele bevestiging is gegarandeerd
Het universele montagesysteem BMS biedt een nieuw design om sensoren optimaal en op eenvoudige manier in de toepassing te bevestigen. Hiermee kunnen met een paar handgrepen ook ingewikkelde positietaken snel en flexibel worden opgelost.

Robuust, universeel toe te passen
De bevestigingstechniek is voor de toepassing in een gecompliceerde industriële omgeving geconstrueerd. De mechanisch uiterst belastbare componenten – basishouder, scharnieras en sensorhouder – zijn uit robuust zinkgietijzer gefabriceerd.

Eenvoudig in het gebruik
De basishouder past op alle fabrikantspecifieke montageprofielen en dekt de groef volledig af. Omdat hij aan één zijde sterk afgeplat is, is deze nu ook geschikt voor directe wandmontage. De bevestigingsschroeven zijn aan één zijde toegankelijk.

Zowel de scharnieras alsook de sensorhouder kunnen met behulp van een klikmechanisme op de stang worden bevestigd zonder het risico dat ze ervan afglijden. Voor de bevestiging volstaat één schroef.
De instelling van de scharnierende hoek vindt met behulp van een schaal plaats.

Nieuwe klemhouders – zonder gereedschap te gebruiken
De nieuwe klemhouders van Balluff voor M12-, M18- en M30-sensoren zijn makkelijk te monteren. Ze kunnen zonder gereedschap worden gebruikt.
Voor een stabiele bevestiging volstaat het om de kartelmoer met de hand vast te draaien nadat de sensor is aangebracht.
In bijzondere omgevingscondities zoals hogere temperaturen of sterke trillingen kan de kartelmoer nog voor de zekerheid met een steeksleutel strak aangedraaid worden.
De klemhouders zijn zonder kunststofdelen geproduceerd. Daarom zijn ze geschikt om in toepassingen met enorm hoge temperaturen tot 500 °C toegepast te worden.

Toepassingsvoorbeeld

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken