Met hoge nauwkeurigheid onderdelen identificeren en posities bepalen

Door het lichtscherm BLA met hoge resolutie zijn talrijke meetmodi mogelijk

In de productie, bij het verpakken- of objectidentificatie bij kwaliteitscontrole, blijkt het nieuwe lichtscherm BLA met hoge resolutie de ideale oplossing. Deze lichtband is in staat om objecten aan de hand van minimale grootte- en hoogteverschillen te identificeren, te vergelijken of te sorteren.

Het makkelijk te bedienen apparaat kan eenvoudig in bedrijf worden genomen. Het bestaat uit een krachtige roodlichtlaser en een ontvanger en kan volkomen onafhankelijk functioneren, zonder verder toebehoren zoals een controller, pc of speciale software.

De reikwijdte omvat tot 2 m. De doorlopende en goed zichtbare lichtband biedt een uitstekende resolutie van 0,01 mm.

Toepassing

Het multifunctionele apparaat biedt talrijke meetmodi zoals objectdiameter, objectpositie, spleetbreedte, spleetpositie, kantpositie, etc. De gebruiker kan hierbij via toetsen maximaal zes verschillende objecten programmeren en storende objecten in het meetveld onderdrukken (blanking). Het is ook mogelijk om verschillende meetmodi gelijktijdig uit te voeren. Bijvoorbeeld de controle van de objectdiameter terwijl gelijktijdig de objectpositie wordt geregistreerd.

De BLA is veelzijdig toepasbaar – door zijn robuuste metalen behuizing kan hij ook worden toegepast in bijzonder veeleisende en ruwe omstandigheden:

  • Uiterst nauwkeurige positiebewaking en -registratie
  • Eenvoudige en snelle sortering van onderdelen naar grote of diameter
  • Kwaliteitswaarborg en -bewaking bijv. van objecthoogte, spleetafmetingen, etc.
  • Precieze registratie van baankanten ook bij semitransparante materialen

Toepassingsvoorbeeld: fleshoogte en -diameter in een vulinstallatie bewaken

Om te controleren of flessen in een vulinstallatie correct gevuld en gesloten zijn, wordt het lichtscherm BLA toegepast. Het lichtscherm detecteert eerst de breedte van de flessenhals en vergelijkt deze met geprogrammeerde waarden. Door het gebruik van digitale uitgangen is het mogelijk om snel en zonder storingen de juiste afsluitdop te kiezen. Nadat de afsluitdop is opgeschroefd, controleert een andere BLA of de afsluitdop volledig en dus goed dicht op de fles zit. Het apparaat registreert hiertoe de hoogte van de fles en vergelijkt deze met de toegestane ingestelde waarde. Ook hier worden alleen digitale uitgangen gebruikt.

Toepassingsvoorbeeld: draadwikkelmachine

Een draad wordt volautomatisch op een spoel gewikkeld. Hierbij moet gewaarborgd worden dat de draaddikte niet verandert. Gelijktijdig moet worden gecontroleerd of de draad gelijkmatig over de gehele breedte van de spoel wordt opgewikkeld. Met het lichtscherm BLA kan deze toepassing met één apparaat betrouwbaar worden uitgevoerd. Want dankzij twee analoge uitgangen en drie digitale uitgangen kunnen de positie en de draaddikte parallel worden geregistreerd en uitgelezen.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken