Kabels voor veeleisende en ruwe omgevingen

Diverse uitvoeringen voor een veelzijdige toepassing

Overal op plaatsen waar connectoren en kabels in de nabijheid van laswerkzaamheden worden gebruikt, zijn deze blootgesteld aan hoge belastingen. Want in een dergelijke omgeving komen gloeiend hete lasresten zoals lasspetters en sintels voor. Conventionele kabels raken in een dergelijke veeleisende en ruwe omgeving binnen de kortste tijd onbruikbaar. De oplossing hiervoor zijn lasbestendige kabeluitvoeringen die overal ter wereld aan de meest uiteenlopende plaatselijke eisen voldoen.

Er zijn vijf typen van divers materiaal die veelzijdig bruikbaar zijn

Er zijn vijf verschillende kabelvarianten die vrijwel alle toepassingsgebieden afdekken. Zo zijn er bijvoorbeeld kabels met glasvezel- en edelstaalommanteling verkrijgbaar die in persfabrieken en bij machinebewerkingstoepassingen benodigd zijn.

De geheel uit siliconen bestaande en PTFE-kabels die bijv. in lasinstallaties benodigd zijn, voldoen aan de hoogste eisen.

Voor toepassingen waarin geen siliconen mogen worden gebruikt, zijn ook siliconenvrije kabels beschikbaar die aan dezelfde technische voorwaarden voldoen. Deze kabels zijn voor extreem zware omgevingen ontwikkeld en kunnen moeiteloos duizenden lascycli doorstaan.

De belangrijkste kenmerken in één oogopslag

  • Glasvezelommanteling
  • Edelstaalommanteling
  • Siliconenvrij
  • Geheel uit siliconen bestaand
  • PTFE

Toepassingsvoorbeeld

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken