Magneetgecodeerde weg- en hoekmeetsystemen BML

Precisie voor snelle toepassingen

De magneetgecodeerde weg- en hoekmeetsystemen BML weten te overtuigen in snelle toepassingen waarin nauwkeurigheid een absolute voorwaarde is. Ze

  • bewaken de sledepositie in lineaire aandrijvingen
  • brengen bewerkingseenheden zoals laser- of waterjetsnijders in positie of
  • controleren toerental en positie op draaiende aandrijvingen

Ze zijn optimaal als feedbacksystemen in elektrische aandrijfassen. Want de realtime wegmeetsystemen BML stellen binnen microseconden de positie-informatie ter beschikking.

De belangrijkste kenmerken in één oogopslag

Specifiek afgestemd op de industrie – voor veeleisende en ruwe omgevingen
De slijtvaste systemen zijn bij uitstek geschikt voor extreme omstandigheden. Ze zijn schok- en trillingsvast, ongevoelig voor vervuiling en tegen elektrische storingsvelden.

Langere looptijden

De toepassing van de systemen met een meetlichaam met langdurige stabiliteit reduceert machinestilstandtijden en reparatie- en servicewerkzaamheden. Dure, service-intensieve en snelheidsbeperkende omhulsels zijn niet meer noodzakelijk.

Absoluut, incrementeel en realtime

De magneetgecodeerde weg- en hoekmeetsystemen BML met absoluut of incrementeel uitgangssignaal bieden voor weg- en hoekmeettaken of voor de dynamische, nauwkeurige registratie van snelheid en toerental de nodige perfectie. De realtime systemen ondersteunen een hoge slagfrequentie.

Met hoge resolutie, zeer nauwkeurig en supersnel

De contactloze, robuuste meetsystemen die ongevoelig zijn voor verontreinigingen hebben een hoge resolutie, zijn zeer nauwkeurig en supersnel. Met de absoluut metende uitvoeringen zijn verplaatsingssnelheden tot 10 m/s mogelijk en met de incrementele systemen tot 20 m/s.

Langdurige stabiliteit door Permagnet®-werkwijze

Hun uiterst hoge precisie berust op de Permagnet®-werkwijze die door Balluff is ontwikkeld. De nauwkeurigheid en langdurige stabiliteit van de door deze technologie gecodeerde meetlichamen zijn ongeëvenaard.

Lineair en rotatief

Magneetbandmeetsystemen bestaan uit de sensorkop, een meetlichaam voor de lineaire of rotatieve toepassing en het toebehoren.

Flexibel inzetbaar

Uitvoeringen voor lange meettrajecten en mini-ontwerpen zorgen ervoor dat de systemen flexibel zijn toe te passen. Het is ook mogelijk om uiterst kleine afmetingen met een uniek kleine sensorkop in zeer beperkte ruimtes te integreren. Bandmeetlichamen in de vorm van zelfgeconfectioneerde rollen bieden een grote constructievrijheid en zijn tot 48 m lengte verkrijgbaar.

Individuele oplossingen

Door geconfectioneerde en op maat gemaakte oplossingen met individuele magnetische coderingen volgens uw specificaties kunt u optimale resultaten behalen.

Toepassingsvoorbeelden

De toepassingen in het overzicht vindt u in de brochure. Wij informeren u graag in detail over

  • exacte sneden in het Cut-Center
  • hoogwaardige kwaliteit bij het drukken, frezen of graveren
  • correcte positionering en nauwkeurige gereedschapsgeleiding in het boor- en freescenter
  • exacte positiefeedback bij het buigen en stansen
  • zeer hoge regeldynamica in de Pick- en Place-automaat en aan de transferstraat
  • Precisie voor revolvercenter

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken