Profinet: Push-pull modules voor glasvezelkabels en koperen kabels

Voor bekabeling in zware industriële omgevingen

LWL of koper

Balluff heeft het aanbod van Profinet modules uitgebreid met push-pull-varianten. Deze zijn beschikbaar met glasvezelkabels (LWL) of met een koperkabelaansluiting. Beide versies hebben de push-pull technologie voor veldbus en elektriciteitskabels, zoals deze gespecificeerd zijn door de AIDA (Automatiserungs-Initiative Deutscher Automobilhersteller). Hierdoor is de bekabeling eenvoudig aan te sluiten.

LWL en koper

Er is ook een module die het beste van beide werelden biedt, omdat deze zowel een LWL als een koperaansluiting biedt. Nog een voordeel: Voor de omzetting van een koper- naar een glasvezelkabel is een extra module niet noodzakelijk. De modules zijn verkrijgbaar vanaf begin 2015.

Voor de LWL-aansluiting

De LWL-aansluiting wordt aanbevolen voor hoogbeschikbare, data-intensieve toepassingen. Overgangsstromen en overspanningen kunnen door de automatisch aanwezige potentiaalscheiding effectief worden vermeden.

Aanvullende features: Display, geïntergreerde switch en webserver

Zoals met alle Balluff Ethernet-gebaseerde IO-Link masters zijn de push-pull modules voorzien van een geïntegreerd display voor informatie en aanvullende diagnose. De geïntegreerde switch wordt gebruikt om de Profinet lijnstructuur op te zetten. De geïntegreerde webserver toont de status van de module, tezamen met all huidige informatie die nodig is voor een uitgebreide diagnose.

IO-link 1.1

Alle functionaliteiten van IO-Link 1.1. zijn beschikbaar over alle 8 IO-link poorten van de push-pull module.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken