Frequentieonafhankelijke RFID processor unit BIS V

Voor hoge en lage frequenties: 13,56 MHz en 70 tot 455 kHz

Frequentieonafhankelijke RFID-evaluatie-eenheid BIS VÉén variant voor uiteenlopende toepassingen
RFID-systemen met verschillende schrijf-/leesafstanden, en daardoor een verschillend frequentiebereik, worden steeds meer gebruikt in moderne productie- en montage-installaties.

De nieuwe processor unit BIS V maakt voor het eerst frequentieonafhankelijke toepassingen mogelijk. Want met deze controller worden verschillende RFID-frequenties gebruikt: HF (13,56 MHz) en LF (70...455 kHz). Hij is niet alleen geschikt voor gemengd gebruik, maar er kunnen ook componenten met IO-Link functionaliteit op aangesloten worden.

Aansturing van de complete materiaalstroom

In de toekomst kunnen ook UHF-antennes met een kort bereik geïntegreerd worden. Daarvoor is een variant van de RFID-evaluatie-eenheid voldoende om de materiaalstroom van een bedrijf volledig en automatisch te traceren en aan te sturen: van de levering van de grondstoffen tot aan het eindproduct.

De belangrijkste toepassingen

  • Aansturing van de materiaalstroom in productie-installaties
  • Transportsystemen in de machinebouw
  • Montagelijnen en elektronische monorail banen
  • Intralogistiek
  • Identificatie van gereedschappen

Bedrijfstakken

  • Automobielindustrie en toeleveranciers
  • Fabrieksautomatisering
  • Verpakking
  • Farmaceutica en levensmiddelen (gemaakt volgens GAMP®5)

De belangrijkste kenmerken
Voordelige verwerking van signalen dankzij geïntegreerde IO-Link master

Tot de standaarduitrusting van de processor unit behoort een geïntegreerde IO-Link master voor de aansluiting van sensoren en actuatoren met IO-Link functionaliteit.Door de geïntegreerde combinatie van RFID en sensortechnologie kan er naast de eigenlijke identificatietaak ook nog voordelig signalen verwerkt worden.

Connectiviteit met de wereldwijd gangbare veldbussystemen

BIS V processor units zijn beschikbaar voor de wereldwijd gangbare bussystemen. Deze maken een bedrijfsonafhankelijke toepassing mogelijk in het gevarieerde veldbuslandschap. Met de functieblokken van veel erkende producten van besturingssystemen, kan het systeem snel in gebruik genomen worden.

Vier schrijf-/leeskoppen werken tegelijkertijd - bus-en hardwarekosten dalen

Er kunnen tot wel vier schrijf-/leeskoppen tegelijk op een processor unit gebruikt worden. Hierdoor nemen het aantal busknooppunten en de hardwarekosten af. Alle vier de antennekanalen werken volledig onafhankelijk van elkaar.

Eenvoudige montage: op locatie en in de schakelkast

De robuuste metalen behuizing (afmetingen: 62 x 168 x 48 mm) biedt optimale EMC-bescherming. En ze kan ook nog eens eenvoudig gemonteerd worden dankzij schuivers op de DIN-rails (type O) en de schroefplaatjes op de profielen. De gemakkelijk toegankelijke aansluitingen aan de voorkant zijn eenvoudig in gebruik.

Snelle ingebruikname

Dankzij de geïntegreerde USB-interface kan de unit snel zonder busverbinding in gebruik genomen worden. De schrijf-/leeskoppen kunnen onafhankelijk van de interface met een softwaretool voor de pc (BIS Cockpit) geparametriseerd worden.

Monitoring

Het lcd-scherm ondersteunt de eenvoudige ingebruikname en de bewaking van het lopende proces. Want via het scherm kunnen netwerkinstellingen en de unieke ID van de opslagmedia gelezen worden m.b.v. de bedieningsknoppen. Status-leds geven de status van de bussen aan. Bovendien kan de status van elke schrijf-/leeskopaansluiting via de leds weergegeven worden.

Toepassing

Kwaliteitscontrole bij de productie van motoren: zijn alle stappen in het productieproces uitgevoerd?

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken