IO-Link IP20 en IP67 voedingen

Met conditie monitoring

Heartbeat® functie: continue monitoring van kritische factorenVoedingseenheden
Voedingen zijn een essentiële factor in de betrouwbare werking van machines en systemen. De nieuwe Heartbeat® voedingen ondersteunen de gebruiker door continue monitoring en weergave van het belastings- en stressniveau. Het belastingsniveau geeft de stroombelasting aan de uitgang weer. Als de belasting toeneemt, kan dit op een probleem in het systeem wijzen - bijvoorbeeld wanneer een motor te veel kracht moet uitoefenen om een gecorrodeerde lager te bewegen. Met de lifetime-functie geven de voedingen ook een indicatie over de resterende levensduur van het apparaat. Onverwachte stilstand en productie-onderbrekingen zijn nu dus verleden tijd.

Wat doet IO-Link?

De IO-Link interface maakt het mogelijk om alle belangrijke parameters uit te lezen en over te dragen naar het controlesysteem. Deze kunnen in het overkoepelende diagnosesysteem worden beoordeeld. Dit garandeert een continue diagnostiek op een centrale locatie. De IO-Link verbinding vindt plaats via de beproefde M12 connector of via schroefklemmen.

Voordelen

  • Informatie van de Heartbeat® voedingen via IO-Link
  • Procesgegevens: bijvoorbeeld uitgangsspanning en -stroom
  • Heartbeat® parameters
  • Alarmmeldingen: bijvoorbeeld overbelasting en oververhitting
  • Diagnose-informatie: bijvoorbeeld ingangsspanning, huidig stressniveau en levensduur (preventief)

Balluff's IO-Link voedingen zijn beschikbaar in IP20 en IP67.

Toepassing
IO-Link IP20 voedingen: energiebesparend

De nieuwe varianten met IP20 zijn ideaal voor betrouwbare en efficiënte stroomvoorziening. Dankzij hun extreem hoge efficiëntie, besparen deze voedingen energie. Hierdoor wordt het vermogensverlies tot een minimum gereduceerd en wordt de behuizing van de voeding aanzienlijk verkleind. Zo is de A-20 uitvoering meer dan 50% kleiner dan een gewone voeding. Dit bespaart ruimte in de schakelkast.

Een uitbreiding met de optioneel verkrijgbare IO-Link adapter bespaart bovendien nog meer energie en dus geld. Want met IO-Link kan de uitgangsspanning worden in- en uitgeschakeld zodra een deel van de machine niet hoeft worden gebruikt. Daardoor kunnen energiebesparende concepten succesvol worden geïmplementeerd.

IO-Link IP67 voedingen voor lokale installatie zonder schakelkast

Balluff's IP67 voedingen zijn uitstekend geschikt voor de decentrale installatie zonder schakelkast, want ze kunnen direct en onder zware omstandigheden worden ingezet. Dankzij IO-Link is ook installatie op moeilijk toegankelijke plaatsen mogelijk. De controle vindt met IO-Link eenvoudig plaats via het bedieningspaneel.

IO-Link-voedingseenheden in IP67 zijn uitstekend opgewassen tegen zware omgevingen.

IO-Link IP67 voedingen zijn uitstekend opgewassen tegen zware omstandigheden. IO-Link zorgt voor bewaking in de controlesystemen, zodat voedingen op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen worden geïnstalleerd.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken