RFID verhoogt de efficiëntie van het gehele productieproces

Afdelingen binnen de onderneming die van auto-ID- en RFID-projecten profiteren

Applicaties vereisen vaak dat er verschillende controles worden uitgevoerd die individueel op elkaar afgestemd in de allerbeste oplossing resulteren. Door de toenemende omvang van de prestaties van de componenten wordt het echter steeds moeilijker om de mogelijkheden hiervan in combinatie te benutten.
Dit geldt nog meer als het erom gaat om het gehele productieproces op elkaar af te stemmen. De complexiteit hiervan lijkt alleen met grote moeite en kosten beheersbaar te zijn.

Dat is niet het geval met industrial RFID. De veelzijdig toepasbare identificatiesystemen beschikken over een enorm potentieel om processen en procedures binnen de diverse afdelingen in de onderneming efficiënt op elkaar af te stemmen.

Individuele ondersteuning

Balluff biedt hiervoor een omvangrijke op maat gemaakte ondersteuning: van concept, planning en inbedrijfstelling tot en met individuele trainingen.
Leg ons uw situatie en behoefte voor. We adviseren u graag.

Daartoe wordt door ons volgens uw specificaties een vereistenprofiel opgesteld en wordt een optimale systeemconfiguratie voorgesteld. In overleg met u wordt dan de passende hardware gekozen.
Bij de realisatie zorgen wij voor de hard- en software en voeren individuele aanpassingen uit. Als alle specificaties zijn vervuld, wordt met behulp van tests gewaarborgd dat alles goed functioneert.

Hogere efficiëntie voor het gehele productieproces

De belangrijkste afdelingen binnen de onderneming die van auto-ID- en RFID-projecten profiteren:

Productie

Uitlezen en visualiseren van werkstukgegevens in real time, gegevensverwerking voor een Manufacturing Execution System (MES), gelijktijdige documentatie van de bewerkingsvoortgang

Montage

Elektronische kanban: automatische controle van kistinhoud, schap- en magazijnvoorraad. Bij een minimale voorraad wordt automatisch bijbesteld.

Kwaliteit/documentatie

Gegevens zijn door een continue registratie op elk moment inzichtelijk. Ook na jaren.

Intralogistiek

De totale materiaal- en informatiestroom wordt in overkoepelende systemen gevisualiseerd. Voor een optimale voorraadplanning, maar ook voor een verbruikafhankelijke berekening bij huurcontainers (krimp).

Wagenpark

Regelmatige controle van rijbewijzen van alle wagenparkgebruikers. Na eenmalige registratie verloopt het controleproces automatisch. Alle operaties worden in een database vastgelegd. Hierdoor worden wagenparkbeheerders ontlast.

Heeft u hulp nodig?

Service en support
Wenst u technisch advies?
Gelieve hier met ons contact op te nemen

Contact
Gelieve voor alle andere
vragen ons contactformulier te gebruiken