Handleiding voor de afhandeling van RMA-processen

Handleiding als PDF-bestand

Geachte partner,

Om producten die u aan ons wilt terugsturen snel en efficiënt te kunnen bewerken, hebben wij de afhandeling van de RMA-processen gesystematiseerd. Wij verzoeken u daarom vriendelijk de volgende procedure in acht te nemen.

Procedure RMA-proces

 1. Voor de retourzending van producten hebt u een RMA-formulier nodig. Dit formulier en de handleiding kunt u downloaden op onze homepage onder www.balluff.nl/RMA.
 2. Vul het formulier en de decontaminatieverklaring a.u.b. volledig en naar waarheid in.
 3. Via de knop Zenden wordt het RMA-formulier elektronisch per e-mail aan ons opgestuurd. U bevestigt daarmee de waarheidsgetrouwe inhoud.
 4. Binnen 2 werkdagen ontvangt u het bijbehorende RMA-nummer inclusief de vervoersdocumenten. Attentie: bij onvolledige gegevens op het RMA-formulier kan de verwerking vertraging oplopen.
 5. Druk de vervoersdocumenten af en sluit deze bij de levering in.

Houd u er rekening mee dat goederen die zonder RMA-nummer aan ons opgestuurd worden mogelijk met vertraging worden verwerkt. In sommige gevallen worden de goederen ook onafgehandeld aan u teruggestuurd.

RMA-voorwaarden

 • Op de originele verpakking van de producten mag niets opgeplakt worden, en de verpakking mag niet beschadigd zijn.
 • Bij retourzending ten behoeve van creditering moet de retourzending in een onbeschadigde en ongeopende verpakking plaatsvinden.
 • Transportschade moet onmiddellijk worden gemeld aan de verantwoordelijke transportonderneming.
 • Let erop dat elektronische componenten in een ESD-veilige verpakking worden verstuurd.
 • Reparatie-/controlekosten, nieuwe verpakking en toebehoren worden apart in rekening gebracht. U ontvangt een prijsopgave waaraan kosten verbonden zijn. Deze wordt vanzelfsprekend verrekend met de reparatiekosten.
 • Stuur het product a.u.b. binnen 5 werkdagen franco en voldoende verzekerd op naar het ontvangstadres dat op het vervoersdocument staat.
 • Het toegekende RMA-nummer is alleen voor deze levering geldig.