Kerékpárok, motorkerékpárok és varrógépek jelentik egy 10 éves sikertörténet kiindulópontját.

Gebhard Balluff

Gebhard Balluff Neuhausenben alapította meg javítóműhelyét kerékpárok, motorkerékpárok és varrógépek számára, mely idővel precíziós, forgó és maró alkatrészeket gyártó üzemmé alakult.

Eduard Hermle

Gebhard Balluff az üzletvezetését átadta vejének, Eduard Hermlének.

Üzem finommechanikai gyártmányokhoz

A Balluff finommechanikai gyártóvá válik, és többek között DIN L 85-ös szorítócsavart, valamint rugós csörlőt gyárt.

Balluff tésztanyomó

A Balluff tésztanyomók gyártásába kezd.

A Balluff lengőkart, tengelycsonkot és sebességváltót gyárt

A Balluff lengőkart, tengelycsonkot, sebességváltót és motoralkatrészeket gyárt az autóipar számára.

A BNS bütykös kapcsoló létrehozása

Érzékelők fejlesztése és gyártása: a BNS bütykös kapcsoló létrehozása

BES induktív közelítéskapcsoló

A BES induktív közelítéskapcsoló gyártásának kezdete: Az első érintésmentes érzékelő nagy előrehaladás volt a vezérléstechnikában a gépgyártás számára, és a Balluff vállalatot is egyből piacvezetővé tette.

Az első nemzetközi leányvállalat, a Balluff Österreich

Az első nemzetközi leányvállalat, a Balluff Österreich megalapítása Bécsben – az első lépés a terjesztői hálózat nemzetközivé tétele felé.

Új gyár építése Neuhausenben

Új gyár épült Neuhausen a. d. F. településen: modern és nagyszabású épület a fejlesztési, gyártási és ügykezelési területek számára.

BOS optoelektronikai érzékelők

A BOS optoelektronikai érzékelők gyártásának kezdete: A Balluff érzékelői az objektumokat nagy távolságról is érzékelik és fémen kívül más anyagokat is észlelnek.

Rolf Hermle

Klaus és Rolf Hermle fivérekkel a családi vállalkozás cégvezetését a harmadik generáció veszi át. Klaus Hermle 1987-ben bekövetkezett haláláig a fivérek közösen és tervszerűen dolgoznak a vállakozás nemzetközivé tételén és a termékkínálat kiépítésén.

A Nihon Balluff Japan leányvállalat megalapítása, mely az első fióktelep volt Ázsiában a helyszíni gyártáshoz és értékesítéshez.

Az észak-amerikai és brazíliai fióktelepek megalapítása a helyi ügyfelek elégedettségének növelése és a stratégiai piackezelés érdekében.

A BIS ipari RFID-rendszerek gyártásának kezdete: A azonosító rendszerek magukban egyesítik az adathordozót, író-/olvasófejet és a kiértékelő egységeket.

A BTL Micropulse útmérők gyártásának kezdete: A Balluff első érintésmentes és kopásmentes mérési megoldása lineáris mozgások számára. A mára széles körűvé vált útmérési portfólió kiindulópontja.

A BMF mágnesesmező-érzékelő gyártásának elindulása: A kompetencia kiterjesztése a mágnesesmező-érzékelők területére.

Az ultrahangos útmérők gyártásának kezdete: A BTL Micropulse útmérők továbbfejlesztése.

A Balluff Elektronika KFT Magyarország leányvállalat megalapítása. Az egész világra kiterjedő gyártási hálózat tovább fejlődik.

A Balluff 75 éve. A vállalat nemzetközivé válik: kirendeltségek Svájcban, Olaszországban és Csehországban, forgalmazási képviseletek Szingapúrban és Kínában.

A Balluff új logisztikai központot nyit meg és modernizálja a gyártást Neuhausenben. A BES Super Shorties gyártásának kezdete: A kompetencia kibővítése a Mini-érzékelők területén.

A BIL/BIP magnetoinduktív útmérők és a BML mágneses kódolású út- és szögmérő rendszerek gyártásának kezdete: Az útmérési portfólió kiterjesztése egy nagy precizitású mérési elvvel.

A termékportfólió vertikális bővítése az IO-Link ipari hálózati és csatlakozási megoldással: a Balluff rendszer- és megoldásszolgáltatóvá fejlődik tovább. A tartozékok nagy forgalmú ágazattá növik ki magukat.

A Balluff az új kínai gyártási helyszínnel tovább szilárdítja piaci helyzetét Ázsiában, Kínát, Koreát, Tajvant és Japánt a középpontban tartva.

Generációváltás: Rolf Hermle átadja a vállalat vezetését, gyermekei, Katrin Stegmaier-Hermle és Florian Hermle, valamint a műszaki üzletvezető, Michael Unger számára.

A BNI SmartLights gyártásának kezdete: A Balluff a nagy pontosságú mágneses út- és szögmérő rendszerek területére is behatol.

A Balluff STM beintegrálása a Balluff csoportba. A kompetencia kibővítése a speciális optikai érzékelők és a miniatürizált optikai érzékelők területére.

Saját forgalmazó Ausztráliában és Új-Zélandon. A teljes portfóliójával a Balluff az ipar 4.0 hajtómotorjává válik.

Kirendeltségek létesítése Törökországban, Koreában és Thaiföldön.

Márkamegjelenés továbbfejlesztése. A vállalati mottó „sensors worldwide” helyett ezentúl „innovating automation”.

A Balluff tovább bővíti digitalizálási know-how-ját két akvizícióval: A Balluff csoport részévé válik a stuttgarti székhelyű szoftvercég az innovative software services GmbH (iss) és a Matrix Vision GmbH (MV) a gépi látás úttörője, melynek székhelye a Backnang közelében lévő Oppenweilerben található.<br />

2020

Michael Unger ügyvezető átkerül a tanácsadó testületbe. Utódja Frank Nonnenmann lesz. A globális ipari vállalatok supply chain managementjében szerzett sok éves tapasztalatával mostantól a Supply Chain és a Machine & Plant Engineering területekért felel. Az ügyvezetés szóvivője Katrin Stegmaier-Hermle lesz.