Nagynyomású tisztítás és higiénia
Nagynyomású tisztítás és higiénia

Higiénikus és magas minőségű IP69K érzékelők minden lemosási feladathoz

A könnyen tisztítható és higiéniai szempontból kifogástalan gépek és berendezések mindenhol kiemelt prioritást élveznek, ahol élelmiszereket, italokat, gyógyszeripari termékeket vagy kozmetikumokat szállítanak, gyártanak, dolgoznak fel vagy csomagolnak. A beépített érzékelőkre nézve ez a következőket jelenti: Olyan lemosási kialakítással kell rendelkezzenek, hogy kibírják például egy nagynyomású porlasztásos környezetben a gyakori és intenzív tisztítási és fertőtlenítési ciklusokat.

És nem csak ezt – ha az érzékelők közvetlenül érintkeznek az érzékeny vagy romlandó élelmiszerekkel, akkor az élelmiszerekhez alkalmas higiéniai kialakítással kell rendelkezniük. Csak így lehet megakadályozni az íz és az eltarthatóság befolyásolását vagy a szennyeződést.

Ezek az érzékeny területek olyan házakat és kapcsolószekrény rendszereket igényelnek, amelyek ellenállóak a baktériumokkal és más káros mikroorganizmusokkal szemben. Csak akkor érhető el a végterméktől elvárt kiváló minőség, ha ezeket a higiéniai kialakítást már a gépgyártás során is figyelembe veszik. A Balluff IP69K érzékelői ellenállnak a tisztítószereknek és a korróziónak, a legmagasabb, IP69K védettségi osztályba tartoznak és ezáltal extrém mostoha alkalmazási körülmények esetén is maximálisan megbízhatóak.

Amit Önnek kínálunk

Élelmiszerrel való közvetlen érintkezésnél, nagynyomású tisztításnál vagy élelmiszerrel nem érintkező területen: Attól függően, hogy a gépben milyen komponenseket használ, ezeknek különböző igényeknek kell megfelelniük. Minden kihíváshoz a megfelelő megoldást szállítjuk – az IP69K érzékelőktől kezdve egészen a megfelelő kábelekig. Ezek ellenállnak a tisztítószereknek és a korróziónak, a legmagasabb, IP69K védettségi osztályba tartoznak és ezáltal extrém mostoha alkalmazási körülmények esetén is maximálisan megbízhatóak. A komponenseink emellett megfelelnek azoknak az élelmiszerbiztonsági kikötéseknek, melyeket az olyan intézetek hagytak jóvá, mint az EHEDG, az FDA és a 3-A. A higiéniai kialakítás és a magas minőségű megmunkálás központi helyet foglal el nálunk.

 • közeggel érintkező kapacitív töltésiszint-érzékelők hab és a lerakódások kompenzálásával, választhatóan IO-Link csatlakozással
 • magnetostrikciós pozíciómérők a töltési szint nagy pontosságú mérésére, robusztus rozsdamentes acél házban az extrém környezetekben való különösen hosszú élettartam érdekében
 • optoelektronikus villás fénysorompók folyadékok érzékelésére gyors és megbízható ellenőrzéshez, beállítás nélkül
 • robusztus házban lévő I/O modulok a jelek megbízható és hibamentes átviteléhez

Alkalmazási példák az IP69K védettségi fokú érzékelőkre

 • Töltési szint érzékelése kapacitív merülőszondával

  A töltési szint ellenőrzését IP69K érzékelőink kitűnően megoldják – például a joghurtok előállítása során. - Ezek az érzékelők ugyanis anyag, kialakítás és biztonság szempontjából is megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. A BCS kapacitív merülőszondánk IP69K védettségű, FDA engedéllyel rendelkezik és rendkívül magas megtapadáskompenzációval bír. Így tökéletesen megbízhatóan érzékeli a tejtermékek töltöttségi állapotát. Az alkalmazott acéltartályok idomok felszerelésével készíthetők fel az érzékelők higiénés szempontból megfelelő beépítésére. A folyamat során az érzékelők betaníthatók. A CIP/WIP érzékelők emellett a tisztítást (CIP), a sterilizálást (SIP) és a nagynyomású tisztítást (WIP) is kibírják.

 • Optoelektronikus pozícióérzékelés szállítószalagon

  A szállítás alatti zavartalan folyamatokhoz pontosan meg kell határozni az egyes darabok helyzetét – például a húsdarabokét a kolbászgyártás során. Emellett a hiányzó darabokat is megbízhatóan fel kell ismerni. A Balluff higiéniai kialakítású optoelektronikus nemesacél érzékelők széles spektrumát kínálja, amelyek optimálisan illeszkednek ehhez a területhez. Az Ecolab által tanúsított IP69K érzékelők kifejezetten robusztusak, egyszerűen telepíthetők és a folyamaton belüli minden szokványos eljárással tisztíthatók, beleértve a nagynyomású porlasztásos környezetet is.

 • Folyadékok biztonságos betöltése ultrahangos érzékelőkkel

  Az alábbi képen látható felhasználási példában ahhoz, hogy a sör, a gyümölcslé vagy más italok tartályba töltése sikeres legyen, elsőként fel kell ismerni a tartályt. A Balluff nemesacél házzal rendelkező BUS ultrahangos érzékelője felülről észleli, hogy a tartály jelen van-e. Csak ezután történik meg a termék betöltése. Eközben a vegyszerálló PTFE-membrán védi az agresszív közegektől.