Véghelyzetek és referenciapozíciók érzékelése
Véghelyzetek és referenciapozíciók érzékelése

Mini érzékelők átfogó választéka optimális megoldásokhoz

A véghelyzetek és referenciapozíciók érzékeléséhez a legkülönbözőbb technológiák bináris érzékelői megbízhatóan tesznek lehetővé egyszerű pozíciólekérdezést. A miniatűr sorozataink kis méretükkel és alacsony tömegükkel tűnnek ki például működtetőelemeken és tengelyeken történő használat során, ahol kevés a rendelkezésre álló hely. Például befogóknál, portálrakodóknál vagy vedd-és-tedd alkalmazásoknál, ahol minden egyes gramm tömegmegtakarítás javítja a berendezés hatékonyságát.

A gép- és a berendezésgyártás során mindenütt sor kerül a fordulatszám érzékelésre – például közvetlenül a hajtás vagy egy csomagológép különböző tengelyein. A fordulatszám mérésére, valamint a forgásirány és a leállások felismerésére a követelményeinek megfelelő megoldásokat nyújtunk önnek. Egyszerű lekérdezésekhez egy, az egyidejű fordulatszám-felismerés esetén két standard induktív érzékelő elegendő.
Igényesebb, magasabb fordulatszámmal járó alkalmazások vagy pontos fordulatszám-meghatározás esetén a mágneses kódolású gyűrűvel rendelkező szögmérő rendszerek jelentik a megfelelő választást.

Alkalmazási példák