Transzparencia a szerelésben RFID-vel
Transzparencia a szerelésben RFID-vel

Háromféle információ a sikeres nyomon követéshez

Az automatizált szereléssel rendelkező gyártóberendezések speciális követelményeket támasztanak körfolyamatban mozgó eszközállomány nyomon követésével szemben. A folyamat teljes körű transzparenciáját a pontos valós idejű ütemezés biztosítja. A felhasznált alkatrészek eredetéről minden információval.
A legtöbb automatizált termelősor emellett rugalmas, azaz egy gyártósoron mindig több termékváltozat is készül.

A teljes szerelési folyamat során fontosak a nyomon követéshez a kiviteli, folyamati és eredetinformációk.

Kiviteli információk

Egy alkatrész gyártása során az összes változatot leírják. Így azonnal látható, hogy az adott változat gyártásához mi szükséges. A kiviteli információk a helyszínen egy RFID-címkében megtalálhatók vagy egy központi adatbázisból az RFID-címkére továbbíthatók.

Folyamati információk

Az összes folyamaton belüli teszt és a hibaelkerülési készülékek eredményét tartalmazza. Ezek elsősorban a munkafolyamat és az archívum számára fontosak. A munkafolyamat ellenőrzése során a folyamaton belüli teszteredmények megfelelően továbbítódnak, hogy ezek beállíthatók legyenek.
Ha a teszt egy része nem felelt meg, akkor ez az utánkapcsolt területek felé közvetlenül az utómegmunkálásba továbbítható, ahol a technikus pontos leírást kap a problémáról. Az archiválással a gyártás után is minden adat rendelkezésre áll.

Eredetinformációk

Lehetővé teszik az utolsó szerelésben használt összes alkatrész nyomon követését. Az adatok a folyamati információkkal konszolidálódnak. Így egy termék teljes gyártása dokumentálva van. Ez nélkülözhetetlen egy lehetséges visszahívás, valamint a jogi rendelkezések betartása miatt.