A gyártási és megmunkálási hibák felismerése
A gyártási és megmunkálási hibák felismerése

Az azonosítási megoldások hozzájárulnak a magas termelékenységhez

A gyártási és megmunkálási hibák lehetőleg korai felismerése a magas termelékenység egyik fontos eleme. A gyártási és csomagolási folyamatok alatti folyamatos ellenőrzés döntő fontosságú. Megakadályozza a kieső gyártási tételeket és csökkenti járulékos költségeket.

A minőségi szabványoknak meg nem felelő termékek el sem jutnak a betöltésig, csomagolásig és elküldésig. Ráadásul ezek az aktuális folyamatban kijavíthatók, illetve kiválogathatók. Nincs szükség visszahívásokra, és már előre megelőzheti a vállalat arculatának károsodását.

A Balluff a termékeit és folyamatait megbízhatóan ellenőrző minőségbiztosítási megoldások széles palettájával rendelkezik. A különféle technológiákkal optimálisan kielégítjük igényeit.

RFID-rendszereink általános nyomon követhetőséget biztosítanak a teljes folyamati lánc során: a nyersanyag kiszállításától a megmunkáláson és a csomagoláson át egészen a fogyasztóig. Ehhez az adathordozók, valamint a HF (nagyfrekvenciás) és UHF (ultranagy frekvenciás) író-/olvasófejek és kiértékelő egységek széles választéka áll a rendelkezésére.

Az ipari képfeldolgozás révén magas termékminőséget ér el, és az élelmiszer-biztonságot is megvalósítja. Ipari kameráink egyértelműen felismerik a gyártási és megmunkálási hibákat. Emellett a kezelésük is rendkívül felhasználóbarát, mivel SmartCamera kameráinkhoz hasonlóan egyszerűen beállíthatók és intuitív módon kezelhetők – minden előzetes ismeret nélkül.

Megoldások a termék- és folyamat-ellenőrzéshez

 • A nyersanyagok egyértelmű hozzárendelése

  Az egyértelmű hozzárendelés érdekében a nyersanyagokat már a beérkezésükkor rögzíteni és azonosítani kell. Ezt például az úgynevezett PDF417-kódok teszik lehetővé, amelyek a nyersanyagon találhatók. Mivel ezek a kódok eltérő helyzetűek, és gyakran nem azonos magasságban találhatók, ezért fix leolvasóegység használata nem ésszerű.

  A BVS HS-P kézi leolvasónkkal azonban az ilyen kódok egyszerűen és rugalmasan leolvashatók. Olvasson be gyorsan és megbízhatóan minden szokványos 1D-, 2D- vagy tömeges vonalkódot a dokumentumokról, műanyag címkékről, táblákról vagy fém alkatrészekről. A robusztus beolvasók ergonomikus kialakításúak és maximális beolvasási teljesítményt nyújtanak.

  A kiszállított nyersanyag PDF417-kódjának beolvasása

 • A termékminőség és a folyamat optimalizálása a nyomon követhetőség révén

  Ha az összes alkalmazott anyagot és minden gyártási lépést ellenőrizni szeretne, akkor az önvezérlő rendszerek jelentik az ideális megoldást. Ekkor az RFID minden adatot érzékel és feljegyez, garantálva ezzel, hogy minden gyártási lépés, minden alkalmazott anyag és minden üzemi eszköz Ön által visszakövethető legyen. Minden információ valós időben a rendelkezésére áll, így a korrekciókat még a futó folyamat alatt el lehet végezni. Az RFID mindenre kiterjedő transzparenciát tesz lehetővé, magas termékminőséget garantál, és ezzel egy időben a folyamatoptimalizálási feltételeket is biztosítja.

  A termékminőség és a folyamat optimalizálása a nyomon követhetőség révén

 • Minőségbiztosítás eszközfelügyelettel

  A csokoládé gyártása során annak biztosítására, hogy a csokoládéformák használat közben egyben maradnak, ellenőrizheti őket az RFID segítségével, és az ideális időpontban hajthatja végre a cseréjüket. Az RFID ugyanis megbízhatóan azonosítja a csokoládéformákat, és ezzel egy időben az állapotukat is értékeli. Ehhez az általunk kifejlesztett RFID-védett szoftveres megoldás észleli az áthaladási időt és a mosási folyamatok gyakoriságát, és az empirikusan meghatározott határértékek segítségével megállapítja a formák elhasználódásának mértékét. Így mindig tisztában lehet az eszközei állapotával, és az elhasználódott formákat még időben ki tudja vonni a forgalomból. Az RFID-val megtámogatott eszközkezelés megelőzi a selejt képződését, és olyan adatokat biztosít, melyeket emellett az üzemi eszközei hatékony alkalmazásához ki tud értékelni.

  Minőségbiztosítás eszközfelügyelettel

 • Termék- és folyamat-ellenőrzés a töltőberendezéseknél

  Gondoskodjon a hatékony és korrekt betöltési folyamatról, és hagyatkozzon BLA fényszalagunkra. Az eszköz megbízhatóan felügyeli a palackok magasságát és átmérőjét a töltőberendezésében. A nagy felbontású fényszalag először érzékeli a palack nyakának szélességét, és összeveti azt az előzőleg megjegyzett értékekkel. Második lépésben kiválasztja a megfelelő lezárást. Egy másik fényszalag végül ellenőrzi a palack magassága alapján, hogy a lezárás szorosan illeszkedik-e a palackra. Így mindig biztosra mehet – mind a termékek, mind a folyamat ellenőrzése során.

  Termék- és folyamat-ellenőrzés a töltőberendezéseknél

 • Adatok és sorozatszámok ellenőrzése a csomagolási eljárásban

  A csomagolás során különösen gyakori a nagy sebességek használata. A romlandó élelmiszerek gyártási és lejárati dátumainak, valamint a sorozatszámok hozzárendelésének gyorsan és biztosan kell megtörténnie. Mindez sikerülhet a Balluff Vision megoldásainak használatával. Az optikai felismeréssel minden szokványos 1D-, 2D- és tömeges vonalkód biztonságosan ellenőrizhető.

  Ipari képfeldolgozásra szolgáló megoldásaink az alkalmazások széles tárházát nyitják meg Ön előtt. Ráadásul a kezelésük is igen intuitív. Így nem csupán felhasználóbarátak, hanem ezáltal kifejezetten hatékonyak is.

  Kód- és szövegfelismerés a csomagolásokon