Érzékelő alapú felismerés
Érzékelő alapú felismerés

Érzékelők az érzékelő alapú felismeréshez minden területre

Használja ki az érzékelő alapú felismerést a hibák elkerülésére.
Portfóliónkban tárgyfelismerő érzékelők, út- és távolságmérő érzékelők, valamint optoelektromos érzékelők is megtalálhatók.

Használja ki az érzékelő alapú felismerést a hibák elkerülésére. Portfóliónkban tárgyfelismerő érzékelők, út- és távolságmérő érzékelők, valamint optoelektromos érzékelők is megtalálhatók. A Balluff tárgyfelismerő érzékelői megbízhatóan ellenőrzik, hogy egy tárgy megtalálható-e. Igen/nem típusú eredményt szállítanak. Egyszerűek, hatékonyak és számos alkalmazásnál bevethetők. A lekérdezés ilyen módja akkor ideális, ha az ellenőrizendő tárgyak jól rögzítve vannak.

Az út- és távolságmérő érzékelők lekérdezése az objektum lekérdezésekor és helyzetének ellenőrzésekor történik.

Optoelektronikus érzékelőink felismerik a vizsgált tárgy megfelelő színét és megfelelő anyagát.

Hibaelkerülési megoldások

 • Nyomon követhetőség a JIS (Just-in-Sequence) eljárásoknál

  Az egyszerűen integrálható megoldás garantálja a sorrend hibamentes vezérlését

  A Just-in-Sequence (JIS) a Just-in-Time (JIT)anyagmozgatás továbbfejlesztése. A JIS a rugalmas gyártásban használt szerelősoroknál használatos, és a megfelelő szerelendő alkatrészeket a megfelelő időben és megfelelő sorrendben bocsátja rendelkezésre.
  A sorrend a gyártási eljárásban van rögzítve. Így a megfelelő alkatrészek automatikusan jó helyre kerülnek.

  A nyomon követéssel emellett biztosítható az egyes gyártási lépések nyomon követése, valamint a termékek megfelelő sorrendben való kiszállítása is. Az RFID és a többszörös vonalkód-leolvasó kombinációjával a termékek egyszerűen észlelhetők és felügyelhetők.

  Ez a megoldás a meglévő folyamatokba könnyen integrálható, és garantálja a sorrend hibamentes vezérlését.

  A jellegzetességek

  • JIS anyagmozgatás
  • A termékek JIS továbbítása RFID és többszörös vonalkód-leolvasó kombinációjával
  • a meglévő folyamatokba könnyen integrálható
  • a sorrend hibamentes vezérlése
  Nyomon követhetőség a JIS (Just-in-Sequence) eljárásoknál

  Az RFID és többszörös vonalkód-leolvasó kombinációja garantálja a termékek JIS továbbítását.

 • Az eltérések vezérlése az RFID-rendszerrel

  Három eljárással ellenhatni az eltérésekkel szemben

  A nyomon követhetőség a rugalmas gyártás fix összetevője. Minden legyártott alkatrész nyomon követhető és azonosítható. Ehhez a végrehajtási adatokban egy ideális típus teljes mértékben le van írva. Ha például a színe sötétkék, akkor a színérzékelőnek ezt kell megerősítenie. A színérzékelő vagy a Vision-rendszer így verifikálja a végrehajtási adatokban előírtakat.

  Ha a vizsgált tárgy a prototípusban megadottól eltér, akkor az eltérés a három alábbi eljárás egyikével vezérelhető. Az eljárás átváltására RFID-rendszereket használnak.

  Kiselejtezés

  A kiselejtezés során az érintett alkatrészek szétrombolódnak, vagy megjelölődnek úgy, hogy az utánkapcsolt folyamatokban nem használhatók fel újra. A nyomon követéssel egyszerűen biztosítható, hogy a kiselejtezett alkatrészek a gyártási folyamatból kidobásra kerüljenek.

  Újrabesorolás

  Bizonyos esetekben a specifikációnak nem vagy csak részben megfelelő termékek például másodrendű alkatrészként besorolhatók.

  Újrafeldolgozás

  Az újrafeldolgozáshoz a termékek leállíthatók, hogy az érintett alkatrész még az adott helyen javítható legyen. Mivel ez a teljes gyárra nézve hátrányos lehet, jobb egy külön területet kijelölni az utómegmunkálásra. Ez olyankor szokásos, ha egy futószalagokon szállított termék különböző szerelési folyamatokon esik át. A hiba felismerésekor az utánkapcsolt folyamatok megkerülhetők és a szerelő megkaphatja a hiba pontos leírását. A javítás után az utófeldolgozott alkatrész a nyomonkövetési adatokkal visszavezethető a gyártási folyamatba. A már végrehajtott műveletek kimaradnak.

  A jellegzetességek

  • hatékony reagálás a megadott prototípustól való esetleges eltérésekre
  • három eljárás az eltérések vezérlésére
  Az eltérések vezérlése az RFID-rendszerrel

  nyomon követhetőség a rugalmas gyártásban

 • a színsorrend vezérlése True-Color érzékelőkkel

  A helyes színhozzárendelés optimalizálja a folyamatokat

  A rugalmas gyártásban a gyártósor gyakori színváltása mindennapos eset. A kezelő számára idővel nehézzé válik a megfelelő szín hozzárendelése. Emiatt True-Color érzékelőink a hibaelkerülés sikerességének fontos tényezőivé váltak. Az egyszerűen kezelhető, megbízható érzékelőkkel ugyanis a legkülönfélébb színek és színárnyalatok is felismerhetők.

  A megfelelően haladó folyamat felismeréséhez a True-Color érzékelők verifikálják az összetevőket mind a szállítás előkészítése során, mind a szállítmány beérkezése után. Ha több színkombináció is szükséges, akkor az érzékelők kiegyenlítik a különböző összetevők eltérő színeit, és kijelzik, ha ezek megegyeznek.

  A jellegzetességek

  • Színek megfelelő hozzárendelése
  • egyszerűen kezelhető, megbízható True-Color érzékelők
  • a legkülönfélébb színek és színárnyalatok felismerése
  • az összetevők verifikálása mind a szállítás előkészítése során, mind a szállítmány beérkezése után
  A színsorrend vezérlése

  a színsorrend vezérlése True-Color érzékelőkkel

 • Komplex letapogatási feladatok a Vision érzékelőkkel

  A tökéletes szerszám a hibák kiküszöböléséhez

  A legtöbb gyártási folyamathoz a Vision-rendszerek túlméretezettek: túl drágák, túl összetettek, túl sok funkcióval rendelkeznek. A Vision BVS érzékelőink ezzel szemben egyszerűen beállíthatók és kifejezetten könnyen kezelhetők. És a befektetése gyorsan amortizálódik.

  Egy érzékelő a számos különböző érzékelő helyett

  A Vision BVS érzékel a hibák elkerülésére szolgáló, különösen nagy teljesítményű eszköz a gyártás minden területén. Megbízhatóan észleli egy munkadarab vagy ismertetőjegy jelenlétét/hiányát, ellenőrzi annak helyzetét és méretét. Emellett garantálja a vonalkódok megbízható ellenőrzését..
  Funkcióinak széles körével a Vision BVS érzékelő gyakran számos különböző érzékelő feladatát átveszi. Ezzel túltesz osztálya valamennyi más érzékelőjén.

  A termék minőségének fokozása

  A Vision BVS érzékelőink használatával a megbízhatatlan manuális ellenőrzés szükségtelenné válik. Az auditálásokkal szemben a Vision érzékelők 100%-os minőségellenőrzést végeznek – olyan felbontással, amelyet egy ilyen ellenőrzés megkövetel.

  Költségcsökkentés

  Az érzékelő széles körű funkcionalitása miatt nincs szükség a körülményes több érzékelős megoldásokra. Ezzel pedig pénzt takarít meg. A Vision BVS érzékelőink jó ár-érték arányt kínálnak. Válasszon egyszerűen a 4 modell és a több teljesítményszint közül, és válassza az egyetlen, egyszerűen kezelhető szoftvercsomagot. Rövid átszerelési idők és alacsony induló költségek.

  A termelékenység növelése

  A Vision BVS érzékelőink automatizált ellenőrzésével elkerülheti a hibákat a folyamatokban, és fokozhatja a gyártás sebességét. A magas kódfelbontás nagy megbízhatóságot garantál. A kódok hibás beolvasása pedig minimálisra csökken.
  A hiba korai felismerése csökkenti a nem tervezett leállási időket és mérsékli a selejt számát. A megnövelt funkcionalitás és rugalmasság lecsökkenti emellett a tervezett leállások idejét is.

  Komplex letapogatási feladatok

  Komplex letapogatási feladatok a Vision érzékelőkkel