Érzékelők mostoha gyártási környezeti feltételekhez
Érzékelők mostoha gyártási környezeti feltételekhez

Maximális megbízhatóság kemény ipari környezetben

Az ipari környezetekben gyakran nehezek a körülmények: a magas hőmérsékletek, a hegesztési és fémfreccsenések
vagy a szikraképződés, az ütődések vagy az agresszív hűtő- és kenőanyagok erősen megviselik a használt érzékelőket. Emiatt az ágazat egészében magas műszaki követelmények érvényesek. A Balluff érzékelői pontosan ezekhez a nehéz bevetésekhez lettek tervezve.

Extrém ellenálló

A Balluff érzékelőket saját akkreditált laboratóriumunk a HALT (Highly-Accelerated-Lifetime-Tests) tesztjén kitartóan vizsgáltuk, és már a fejlesztés során is a kemény bevetésekhez optimalizáltuk. A különösen hosszú élettartamú érzékelőink megnövelik a berendezések élettartamát, javítják a rendelkezésre állásukat, és ezáltal csökkentik a költségeket.

Sokoldalú használat

A Balluff az ipar számára megfelelő érzékelők széles választékát kínálja az alkalmazásnak megfelelő kábelekkel és a szükséges tartozékokkal. A kiviteltől függően az összetevőink ellenállnak a hőmérsékletnek, az ütődésnek vagy akár az agresszív közegeknek. Ez az Ön számára maximális rugalmasságot jelent a legkülönfélébb alkalmazásoknál való használat során.

Világszerte engedélyezett

Érzékelőink nemzetközi tanúsítványokkal rendelkeznek és az egész világon kaphatók. Ezen kívül teljes körű támogatást nyújtunk a világ bármely pontján. Személyes tanácsadással, a gyakorlathoz hasonló oktatással és egyedi megoldásokkal.

Érzékelők és tartozékok mostoha gyártási környezeti körülményekhez

 • Hőálló érzékelők a magas hőmérséklettel szemben

  Hosszú élettartam és stabilitás a hőállóság révén

  Az öntödék és kovácsműhelyek a hosszan tartó hőterhelés mellett rövid idejű hőmérsékleti csúcsokkal is küzdenek. Az érzékelőknél ez a hőterhelés jelentős teljesítménycsökkenést vagy akár teljes kiesést is okozhat.

  Érzékelőinket speciálisan ezekhez a körülményekhez fejlesztettük ki. Ezen kívül az érzékelőkhöz hőálló tartozékokat is kínálunk.

  A Balluff érzékelői HALT-teszten estek át, különösen hosszú élettartamúak, és tökéletesen alkalmasak tartós és stabil megoldásnak. A Balluff érzékelőit és érzékelő tartozékait rendkívül ritkán kell cserélni. Ezáltal kevesebb pótalkatrészre lesz szüksége, lerövidülnek az állásidők, valamint a költségek is csökkennek.

  Érzékelők az öntödékben uralkodó magas hőmérsékletekhez

  Érzékelők az öntödékben uralkodó magas hőmérsékletekhez

 • Ellenálló a szikrákkal és a freccsenő fémmel szemben

  Hegesztésálló érzékelők és kábelek speciális bevonattal

  Termékkereső

  Az öntödékben, kovácsműhelyekben és a hegesztési területeken a gépek és berendezések érzékelői gyakran ki vannak téve szikráknak vagy freccsenő fémeknek. Ezek a leesésükkor hőkárokat okozhatnak. Emellett meg is ülhetnek az érzékelőkön és a kábeleken, és ezáltal a működésükre is kihathatnak.

  A Balluff portfóliója több megoldást is kínál erre a problémára:
  Az olyan alkalmazásokhoz, ahol védőburkolat nem engedélyezett, hegesztésálló érzékelőket és kábeleket kínálunk speciális bevonattal. Ez megakadályozza, hogy a bevonatot a freccsenő fém megbonthassa. Másrészről kizárja az elektromágneses mezőket is, melyek a felismerendő távolságokat meghamisíthatnák.

  Hegesztésálló érzékelők freccsenő fém és szikraképződés esetére

  Hegesztésálló érzékelők freccsenő fém és szikraképződés esetére

 • Robusztus érzékelők ütődések és mechanikai kopás ellen

  Pontos mérés a magas mechanikai terhelés ellenére is

  A gyártóiparban az ütődés és a magas mechanikai terhelés a napi gyakorlat elkerülhetetlen része – így például az autóiparban a tengelyek, a kipufogó vagy a karosszéria gyártásakor.

  Az ilyen erőknek való ellenállás érdekében az érzékelőket speciálisan erre a feladatra kell kialakítani. És a Balluff érzékelői pont ilyenek: mind az érzékelők, mind a tartozékok saját fejlesztésűek, melyek még nagy erőbehatások esetén is abszolút megbízhatósággal mérnek. Minden jelentősen megnöveli a berendezések élettartamát, ami hatékonyan csökkenti a költségeket.

  Az érzékelők nagy mechanikai terheléshez vannak kialakítva

  Érzékelők nagy mechanikai terheléshez

 • Agresszív hűtő- és kenőanyagokkal szemben ellenálló érzékelők

  Megbízható eredmények az agresszív és abrazív közegek ellenére

  A forgácsolásnál használt hűtő- és kenőanyagok rendszerint igen agresszívek. A forgácsolási területre beépített anyagoknak emiatt különféle kémiai és mechanikai behatásoknak is ellen kell állniuk. Ugyanez érvényes a CO2-vel végzett tisztítások esetén is: itt a szennyeződést és a lerakódásokat szárazjégből képzett sűrítettlevegő-sugárral választják le. Az akár -78,9 °C-os alacsony hőmérséklet és a levegősugár miatti kopás az itt elhelyezett érzékelőket károsíthatja.

  A Balluff érzékelői és tartozékai ezekhez a követelményekhez lettek kialakítva, mivel kifejezetten az ilyen speciális környezetekhez alakítottuk ki őket. Termékeink megfelelnek az IP67, illetve IP69K (magasnyomású tisztítóknál fontos) védelmi osztálynak.

  Érzékelők agresszív anyagokhoz: IP67 és IP69K védelmi osztály

  Érzékelők agresszív anyagokhoz