Érzékelők és azonosító rendszerek az ipar 4.0 megvalósításához
Érzékelők és azonosító rendszerek az ipar 4.0 megvalósításához

Az ipari automatizáláshoz teljeskörű kompetencia

Az Ipar 4.0 valós időben
igényel minden releváns adatot, valamint azt, hogy ezekből képes legyen mindig vezérelni az optimális termelési folyamatot.

A Balluff eszközei biztosítják ezeknek az adatoknak a rendelkezésre állását. Az érzékelők és azonosító rendszerek érzékelik, továbbítják és értelmezik az adatokat, és gondoskodnak ezek átadásáról a fölérendelt rendszerek felé.

Az Ipar 4.0 intelligens gyártórendszereket követel meg, ehhez nálunk megtalálja a szükséges technológiát. A legkülönbözőbb iparágakban nyújtunk támogatást az egyéni megoldások megfogalmazása, kifejlesztése és megvalósítása területén. Az ipari automatizálásban megbízható partnereként megnöveljük folyamatainak hatékonyságát és gazdaságosságát, ezáltal az Ön versenyképességét.

Támogatjuk az Ipar 4.0 megvalósításában

 • Valósidejű adatok Digital Factoryhoz

  Az intelligens I4.0 érzékelők rugalmasságot és átláthatóságot biztosítanak a termelésben

  A Digital Factorynak azért van szüksége érzékelőkre, hogy a berendezésmodelleket lényeges valósidejű adatokkal gazdagíthassa, és így folyamatosan tisztában legyen a berendezések és a termelés állapotával. Az automatizálás „szemeiként és füleiként” az olyan intelligens érzékelők, mint pl. az új BOS 21M ADCAP optoelektronikus multifunkciós érzékelő ott gyűjtik be és dolgozzák fel az információkat, ahol azok keletkeznek. Érzékelik a valós üzemi folyamatokat és az IO-Linken sokkal több adatot továbbítanak, mintha pusztán csak kapcsolójeleket küldenének.

  Ezek az élettartamra, terhelési szintre és károsodásfelismerésre vonatkozó információkon kívül olyan környezettel kapcsolatos információk, mint a hőmérséklet, szennyezettség vagy a felismert objektum helyzetének megfelelősége. Ezek az információk pl. a Condition Monitoring és a Predictive Maintenance alapjául szolgálnak.

  Ha az érzékelt jelek előkészítését és előzetes feldolgozását már az érzékelő elvégzi, akkor nincs szükség komplex programozásra a berendezés vezérlésében, és csökken a terepibusz-rendszer adatforgalma.

  Mivel a BOS 21M ADCAP érzékelési elvét az IO-Linken az üzem közben is módosíthatja, teljesen különböző objektumok is észlelhetők változó üzemi körülmények mellett. Ez elsőként teszi lehetővé a speciális szakemberek nélkül üzemeltetést és a gyors formátumcserét. És a berendezéseket és gépeket minden eddiginél rugalmasabban használhatja ki.

  A BOS 21M ADCAP az előremutató funkcióival és tulajdonságaival teljesen új megoldási módszereket biztosít önnek a Digital Factory és Ipar 4.0 környezetekben.

  BOS21M optoelektronikus multifunkciós érzékelő

 • Parametrizálás

  A központilag paraméterezett nyomásérzékelők gyors és precíz mérési eredményeket adnak

  A befogási nyomás felügyeletére nyomásérzékelőket használunk, melyek garantálják a munkadarabok és a szerszámok biztos fogását, emellett arra is tökéletesen alkalmasak, hogy a folyamati közegeket (pl. hűtő- és kenőanyagok, hidraulikaolaj, pneumatika) felügyeljék.

  A központi paraméterezhetőség révén az IO-Link-nyomásérzékelők számára a közvetlen hozzáférés már nem követelmény, ezáltal közvetlenül a folyamat helyszínére is beépíthetők méréstechnikailag a legjobb helyzetben és a gép kialakítása szempontjából optimálisan,. így szerelési költség takarítható meg és biztosítható a gép legmagasabb fokú rendelkezésre állása. Az érzékelőcsere egyszerű Plug-and-Play művelettel történik, mivel a kicserélt érzékelő adatai letöltésre kerülnek az új eszközre.

  A jellegzetességek

  • Rendkívül precíz mérési eredmények és optimális gépkialakítás a nyomásérzékelők központi elhelyezése révén
  • Alacsony beépítési költséget és egyszerű érzékelőcserét biztosító Plug-and-Play módszer
  IO-Link nyomásérzékelők a befogási nyomás felügyeletére

  IO-Link nyomásérzékelők a befogási nyomás felügyeletére

 • Nyomon követhetőség és Poka Yoke

  A nyomon követhetőség révén a célzott hibakezelés fokozza a minőséget és növeli a termelékenységet

  A hibaelkerülés a Balluff megfelelő érzékelőivel együtt transzparens folyamatokat biztosít, mivel minden adat nyomon követhető. Ez lehetővé teszi a célzott hibakezelést.

  Az RFID-rendszerek a folyamat minden lépését feljegyzik. Felhasznált alkatrészek, anyagok vagy erőforrások - minden információ automatikusan dokumentálásra kerül és valós időben a rendelkezésére áll. Időben felismerhetők a tipikus gyenge pontok és meghozhatók a megfelelő ellenintézkedések.

  A gyártás biztonságosabbá, a korrekciós folyamatok gyorsabbak lesznek és a változó feltételekhez való hozzáigazítás bármikor lehetővé válik.

  A jellegzetességek

  • Az adatok biztos nyomon követhetősége
  • Valós idejű információk a folyamati lépésekről
  nyomon követhetőség és Poka Yoke

  az RFID-rendszerek a folyamat minden lépését feljegyzik.

 • Méretváltás az útmérők segítségével

  A valós idejű Ethernet magas szabályzási dinamikát tesz lehetővé

  A Balluff magnetostrikciós BTL pozíciómérő rendszerei a valós idejű Ethernet-interfészükkel számos előnyt hoznak a gépgyártásba. Ezáltal ugyanis a pozíció és a sebesség különösen gyors, precíz és abszolút mérését teszik lehetővé.

  Emiatt minden olyan alkalmazásra megfelelőek, ahol magas szabályzási dinamikára és pontosságra van szükség. Ennek a mérőrendszernek a vezérlésbe való csatlakoztatása és a paraméterek cseréje a definiált protokollokkal egyszerű és időtakarékos.

  A jellegzetességek

  • Az érintésmentes mérési elvnek köszönhetően kopásmentes
  • A mérési adatok szinkronizált átvitele valós időben
  • Ütés- és rezgésálló
  Méretváltás az útmérők segítségével

  Méretváltás az útmérők segítségével

 • Típusváltás RFID-vel

  A rugalmas adatkommunikáció tehermentesíti a vezérlést és automatizálja a gyártást

  Közvetlenül a munkadarabon levő Balluff RFID adattároló növeli a gyártás rugalmasságát, mert minden paraméter és gyártási lépés közvetlenül tárolható, így tehermentesül a központi vezérlés.

  A gyártás automatizálódik: a munkadarab vagy a munkadarabtartó közvetlenül bejelentkezik a gépre, így a gép mindig hozzáigazítható a mindenkori igényekhez.

  A jellegzetességek

  • Rugalmas és érintésmentes adatkommunikáció
  • Automatizált gyártás
  TÍpusváltás RFID-vel

  TÍpusváltás RFID-vel

 • Állapotfelügyelet nagy teljesítményű hálózati eszközökkel

  A Heartbeat-tel rendelkező hálózati eszközök garantálják berendezései magas rendelkezésre állását

  A megbízható és tiszta áramforrás elengedhetetlen azipari automatizálás rendszereiben. Berendezései és gépei hibamentes és hatékony üzemeltetéséhez a Balluff nagy teljesítményű hálózati eszközöket kínál.

  Ezek az eszközök speciálisan az automatizáláshoz lettek kifejlesztve, ígyaz állapotkijelzőnek és a Heartbeat funkciónak köszönhetően mindig tudhatja, melyik készüléket kell kicserélni. Ez lehetővé teszi a karbantartás jobb tervezését és ezzel a magasabb rendelkezésre állást.

  Az Ön számára ez a következőket jelenti: Optimális teljesítmény kihasználás.

  A jellegzetességek

  • Globális alkalmazhatóság a széles körű engedélyezési csomagnak köszönhetően
  • Tökéletesen integrálható meglévő vezérlési rendszerébe
  • Biztonság rövidzárlat és túlterhelés esetén ipari környezetben
  • Áramleadás a megnövekedett igényekhez igazodva
  Állapotfelügyelet nagy teljesítményű hálózati eszközökkel

  állapotfelügyelet nagy teljesítményű hálózati eszközökkel a zavarmentes és hatékony üzemeltetéshez

 • Prediktív karbantartás a Mold-ID használatával

  Magas transzparencia a szerszámok kezelésében az állapoton alapuló, előretekintő karbantartással

  A Balluff Mold-ID precíz nyomon követéssel (pl. a fröccsöntő gépeken lévő fröccsöntő szerszámoknál) garantálja a szerszámok optimális kihasználását.

  Mivel minden egyes szerszám egyértelműen azonosítva van, a hibás hozzárendelés és a hiányzó formák már a múltba tartoznak. A gyártási ciklusok számolása lehetővé teszi a szerszámok preventív karbantartását.

  Ön  profitálhat a meghosszabbított élettartamból, a megbízható működésből és berendezése fokozott termelékenységéből. Mindez a gazdaságosságot is javítja.

  A jellegzetességek

  • Önálló rendszerként a gyártóktól és a gép korától függetlenül utólag is felszerelhető
  Prediktív karbantartás a Mold-ID használatával

  a fröccsöntő szerszámok precíz nyomon követése a Mold-ID segítségével

 • Minőségbiztosítás RFID-vel

  A megfelelő adatok a megfelelő időpontban és a megfelelő helyen: így garantálhatja a minőséget

  A Balluff RFID a segítségére van abban, hogy a gyártási folyamatokat a minőségbiztosítás keretén belül különösen hatékonnyá tegye.

  Az RFID-rendszerek minden olyan adatot rögzítenek, melyek a termelési lánc mentén keletkeznek. Ezek az adatok a kezelő számára hasznosak lehetnek, például lehetőség van arra, hogy kizárólag egy adott gyártósorról vagy egy adott műszakból származó munkadarabokat vizsgáljon meg.

  A jellegzetességek

  • Érintésmentes adatkommunikáció
  • Kedvező ár-érték arány
  Minőségbiztosítás RFID-vel

  az RFID-rendszerek a gyártási folyamatokat a minőségbiztosítás keretén belül támogatják