Hálózati modulok
Hálózati modulok

Terepi busz technológiák - a nagy teljesítőképesség érdekében

Az egyre gyorsabb, rugalmasabb, hatékonyabb és változóképesebb gyártás kifogástalan kommunikációt követel meg az érzékelőtől egészen az internetig, ennek következtében nő a gyártási folyamatok adatmennyisége. Az ipari automatizáláshoz ezért olyan összetevőket kell használni, amelyek a szóban forgó információkat rendelkezésre bocsátják. Hasonlóan fontos az adatokat minden szinten továbbítani képes infrastruktúra megléte is. A terepi busz technológia segítséget teremt ehhez. A terepi busz rendszereken, mint a Profibus, Profinet, EtherCAT, CC-Link vagy Ethernet-IP, keresztül az IO-Linkkel kombinációban megvalósuló modern adatátvitel tökéletes feltételeket teremt ahhoz, hogy gyártását az Ipar 4.0 követelményei tekintetében a legjobb formában végezze.

Mi a terepi busz?

A terepi busz technológiák első generációját az 1980-as években fejlesztették ki, és kiszorították az addig szokásos párhuzamos vezetékezést. A terepi busz a párhuzamos kábelkötegeket egyetlen buszkábellel helyettesíti. Ha több eszköz adatokat küld egyetlen vezetéken keresztül, egyértelműen meg kell határozni, hogy ki (azonosítás) mit (mérési érték, parancs) mikor (kezdeményezés) mond. Ez lehetővé teszi a szabványosított protokollokat. Ma számos, különböző tulajdonságokkal rendelkező terepi busz rendszer létezik a piacon. 1999. óta a terepi busz rendszereket világszerte az IEC 61158 szabványban (Digital data communication for measurement and control - Fieldbus for use in industrial control systems) szabványosítják.

Terepi busz rendszerek és IO-Link

A terepi busz protokoll leegyszerűsíti a kábelezést, időt takarít meg a tervezés és telepítés során és csökkenti a költségeket. Az IO-Linkkel való kombináció még jobban kiemeli a terepi busz technológia erősségeit. Az IO-Link a terepi busz magasabb adatátviteli sebességét eredményezi és a protokoll jobban kihasználható. A rendszerek kevésbé érzékenyek a zavarokra és rugalmasan használhatók, ezen túlmenően csökkennek a költségek, mivel nincs szükség árnyékolásra. Egy IO-Link rendszer több eszközből áll: egy IO-Link masterből, IO-Link-képes intelligens érzékelőkből és aktorokból, amelyek a masterhez csatlakoznak. Amennyiben bináris és/vagy analóg érzékelőket és aktorokat kell csatlakoztatni, úgy ezt érzékelő-/aktorhubok teszik lehetővé. A IO-Link ehhez három- vagy négyeres szabványos ipari vezetékeket használ. Ezek a kábelek nagyon rugalmasak és több hajlítási ciklust is kibírnak, könnyen csatlakoztathatók, rendkívül olcsók, és csatlakoztatásuk szabványosított.

Az IO-Link a szabványunk

A széleskörű Balluff IO-Link portfólió különböző működési elvek érzékelőit, valamint a hálózat- és csatlakozástechnológia konkurencia nélküli széles választékát foglalja magában. A Balluff IO-Link támogatja az összes szokásos terepi busz protokollt. A terepi busz rendszerekhez, mint a Profibus, Profinet, Ethernet-IP, Devicenet, CC-Link és EtherCAT az IO-Link a mi szabványunk minden területen - gyors üzembe helyezéshez, optimális folyamatsorrendekhez, nagy összefüggőséghez, valamint a lehető legnagyobb tervezési biztonsághoz és gazdaságossághoz nyújt megoldást. A Balluff céggel, mint az ipari automatizálás érzékelőtechnikájának gyártójával és hosszú távú megoldásszolgáltatójával jól felkészül a jövőre és az Ipar 4.0 programra nézve. Tudjon meg többet a támogatott terepi busz rendszerekről.

Terepi busz technológiák

 • Hálózati modulok Profibushoz

  Hatékony terepi és folyamati kommunikációval támogatott modern gyártási folyamat

  A Balluff megoldásokat kínál, így a Profibus optimális használatához szükséges összetevők széles spektruma is szerepel a kínálatában. A kiforrott terepi busz technológia évek óta megbízhatóan támogatja a modern gyártási folyamatokat. A vezérlés gyártójától függetlenül nálunk megtalálja az optimális megoldást.

  Használja ki a hatékony terepi és folyamati kommunikáció előnyeit egyszerű vezetékezéssel, a berendezésébe való közvetlen beszerelés miatti azonnali beépítéssel, valamint a gyors átalakíthatósággal együtt. És mindezt akár mostoha ipari körülmények között is. Profibus megoldásaink mind IO-Link-képesek. Ez azt jelenti, hogy az IO-Link összes kiváló tulajdonságát közvetlenül kihasználhatja. Így a nő az Ön hatékonysága a Balluff kiforrott csatlakozástechnikájának segítségével.

  A jellemzők

  • folyamatos diagnosztika: nincs rendszerleállás
  • központi paraméterezés: a berendezések gyorsan ismét üzembe állíthatók
  • időnyereség és költségmegtakarítás
  • megkönnyíti a berendezés bővítését és befektetéseit is biztonságban tudhatja az IEC 61158/EN 50170 szabványnak való megfelelés révén
  Hálózati modulok Profibushoz
  IO-Link megoldások Profibus segítségével

 • Hálózati modulok Profinethez

  Gyors, takarékos és robusztus az ipari automatizálásban

  Egyszerűen bizonyítható, hogy a Profinetnek döntő szerepe van az ipari automatizálás továbbfejlődésében. A Profinet ehhez a meghajtásokat és a biztonságtechnikát közvetlenül hálózatba kapcsolja.

  Az Ethernet alapú rendszer jóval gyorsabb, mint a Profibus, azonban minden további nélkül kombinálható vele. Ugyanez érvényes az IO-Link csatlakozásra. Így időt és költségeket takarít meg, az összefüggőség pedig javíthatja a folyamatok minőségét.

  A hálózati moduljaink segítségével a Profinet átfogóan integrálható - a vezetői szinttől a hajtásig. Mostoha környezetek esetén is.

  A jellemzők

  • beépítési szabadságot, egyszerű kábelezést, folyamatos diagnosztikát és központi paraméterezést garantál az IO-Link kapcsolat révén
  Hálózati modulok Profinethez
  IO-Link megoldások Profinet segítségével

 • Hálózati modulok CC-Linkhez

  Nagy teljesítményű vezérlési topológiák megvalósítása egyetlen kézből származó termékekkel

  Szabványosított terepi buszként a CC-Link a legkülönbözőbb gyártók különféle automatizálási összetevőit integrálja. Ázsiában a CC-Link már a domináns terepi busz technológia. A nyílt hálózatot a világszerte elterjedt CC-Link partnerkapcsolat (CLPA) is támogatja, amelyhez napjainkra több mint 1000 vállalat csatlakozott.

  A CC-Link hatékony és integrált rendszerként garantáltan kielégíti az igényeit. Használja ki kiváló minőségű és átfogó termékportfóliónkat, és alakítsa ki nagy teljesítményű vezérlési topológiáját egy kézből származó termékekkel.

  A jellemzők

  • mostoha környezetekhez: teljesen öntött, robusztus ház
  • a nagy teljesítményű diagnosztika egyértelműen azonosítja a problémákat
  • állandó adatátvitel nagy adatmennyiségek esetén is
  • megbízható valós idejű vezérlés
  • a vezérlések hálózaton keresztül programozhatók
  • a hálózati állomások üzem közben be- és lekapcsolhatók
  • a hálózati állomások automatikusan helyreállíthatók
  IO-Link megoldások CC-Link használatával

 • Hálózati modulok CC-Link IE-Fieldhez

  Az automatizálás kihívásainak legyőzése kiválóan működő és kiemelkedően gyakorlatias modulokkal

  Az ipari kommunikáció minden területén érvényes: A terepi busz és a hálózati technológiák az egyre nagyobb teljesítményt igénylő kommunikáció követelményeinek kell megfeleljenek.

  Ezzel egy időben a kommunikációnak lehetőleg egységesnek kell lennie. A Balluff kifejezetten az ázsiai térség automatizációs feladatait szem előtt tartva összekapcsolta a gépek és berendezések szintjének kommunikációját az érzékelők és aktorok kommunikációjával: BNI hálózati modulok a berendezések szintjéhez való CC-Link IE/Fieldhez az egyik oldalon, és közvetlen kapcsolat az érzékelők/aktorok szintjével a másik oldalon.

  Az I/O-rendszerek és a CC-Link IE/Fieldhez való nyílt, determinisztikus nagy sebességű hálózati modulok közötti tökéletes kapcsolat létrehozásához fejlesztettük ki a kifejezetten funkcionális és gyakorlatias terepibusz-modulokat. Ez az új generáció a figyelemreméltó paraméterezési és diagnosztikai lehetőségeivel minden korábbi megoldást a sarokba szorít.

  A jellemzők

  • IP67-es védettség
  • teljesen öntött ház
  • kijelző, LED-ek és beépített SLMP hozzáférés (Seamless Message Protocol) diagnosztikához és paraméterezéshez
  Hálózati modulok CC-Link IE-Fieldhez
  IO-Link megoldások CC-Link IE/Field használatával

 • Hálózati modulok Devicenethez

  Optimalizált hálózati komponensek hatékony Devicenet-alkalmazásokban

  A Balluff a nagy teljesítményű hálózattechnológia teljes spektrumával támogatja Önt abban, hogy egyszerűen ki tudja választani az optimális hálózati komponenseket. Minden összetevőt megtalál, amelyre az amerikai egyesült államokbeli alkalmazásoknál a Devicenet hatékony használatához szüksége van.

  A vezérlés gyártójától függetlenül Önnek előnyt jelent az átfogó hálózatépítési és összefüggőségi programunk portfóliója. Konzekvensen az Ön követelményeinek megfelelően kialakítva, így a kapcsolószekrényen kívül nem maradnak teljesítetlen kívánságok. Döntsön a hatékony helyszíni és folyamati kombináció mellett, és takarítson meg ezzel időt és pénzt.

  A jellemzők

  • egyszerű beépítés, azonnali felépülés, gyors átalakítás
  • független a vezérlés gyártójától
  Hálózati modulok Devicenethez
  IO-Link megoldások Devicenet segítségével

 • Hálózati modulok Ethernet/IP-hez

  A hálózattechnológiai szabványunk a berendezések kiváló teljesítményének eléréséhez

  Az optimalizált hálózat nélkül a magas hatékonyság nem érhető el. Nagy teljesítményű berendezéseihez átfogó Ethernet/IP programot kínálunk. Világszerte elismert hálózattechnológiai szabványként számos területen leváltotta már a Devicenetet. Az Ethernet alapú technológia ugyanis jelentősen gyorsabban működik, és lehetővé teszi a hajtástechnika csatlakoztatását is.

  Ethernet/IP hálózati moduljaink emellett különösen felhasználóbarát kialakításúak. Csak a Balluff Ethernet moduljainál tudja az IP-címeket zárolni és a véletlen módosításoktól megóvni. Mindez fokozza a biztonságot és leegyszerűsíti a karbantartást.

  A jellemzők

  • Időnyereség és költségmegtakarítás: gyors beépítés és egyszerű integráció a meglévő hálózatba
  • egyszerű modulcsere az innovatív Address-Plug funkcióval
  Hálózati modulok Ethernet/IP-hez
  IO-Link megoldások Ethernet/IP-vel

 • Hálózati modulok EtherCAT-hez

  Nagy teljesítményű technológia maximális rugalmassággal

  Kimagasló teljesítmény, alacsony ár, rugalmas topológia és egyszerű kezelés – ezek mind az EtherCAT, az ipari Ethernet-technológia előnyei. Maximális rugalmasságot biztosít: a topológia szabad kiválasztásától kezdve a készülékek és szegmensek üzem közbeni fel- és lecsatolásának lehetőségén át egészen a gyűrű topológia vezetési redundanciájáig.

  Az EtherCAT centralizált és decentralizált architektúrához is megfelelő, támogatja a master/slave, master/master és slave/slave kommunikációt. Emellett beköthetők alárendelt terepi buszok is.

  A meglévő infrastruktúra használata mellett az EtherCAT Automation Protocol a gyártási szintet is lefedi. A legjobban a mi hálózati moduljainkkal.

  A jellemzők

  • maximálisan 65 535 résztvevőt támogat egyenként akár 100 m távolságból is
  • nemzetközi szabvány 2007 óta
  Hálózati modulok EtherCAT-hez
  IO-Link megoldások Ethercat segítségével

Tudjon meg többet a Balluff IO-Linkről

Ipar 4.0 Az ipari automatizáláshoz felhalmozott szakértelem

Ipari hálózattechnológia Hálózatok IO-Linkkel

Safety over IO-Link Biztonság Balluff minőségben