A Balluff központot épít

Elköteleződés a régió mellett: A Balluff bővíti a neuhauseni cégközpontját

Az automatizálási specialista Balluff bemutatja a Neuhausen a. d. F. településen található székhelyének bővítési és új épületeket tartalmazó terveit. Az építkezés 2019-ben kezdődik. Az új campus összesen 1250 munkavállalónak biztosít majd munkahelyet.

Sajtó mappa (zip fájl)

Az automatizálási specialista Balluff fő székhelye a közel egy évszázaddal ezelőtti alapítása óta Neuhausen a. d. F. Az, hogy a cég épülete a vállalkozás növekedése miatt túlságosan szűkössé válik, már 2013-ban is látszott. Ezenkívül a Schurwaldstraßén található telephelyen egy logisztikai és irodaterületekre fókuszáló bővítésre van szükség. Azonban 2015 óta a Balluff központjának hosszú távú fejlesztése van előtérben. A vállalkozás egy építészverseny kiírása mellett döntött azért, hogy sokoldalú és hosszú távon is vállalható megoldási javaslatokat kapjon. A kiírás 2017 augusztusában jelent meg, a döntésig mindössze négy hónap telt el. Kilenc építésziroda nyújtotta be a pályázatait, és december elején a tizenegy tagú zsűri egyhangúlag a Grüntuch Ernst Architekten iroda terve mellett döntött. A kétlépcsős koncepció magába foglalja az eddigi főhadiszállás átépítését, a Schurwaldstraßén egy innovatív iroda- és fejlesztési épület épül, míg a Plieninger Straßén egy integrált ügyfél- és képzési központot is tartalmazó reprezentatív cégközpont. A koncepciót januárban mutatták be Neuhausen községi tanácsának. Az iroda- és fejlesztési épület építésének tervezett kezdési időpontja 2019. A tervezett építkezés a Balluff egyik legnagyobb befektetése a vállalkozás történetében.

A jövő építészeti felfogása

A két új épület a Balluff cégközpontja körül helyezkedik el, mert a cég különböző ágazatait, amelyek jelenleg különböző telephelyeken találhatók Neuhausenben, a jövőben egy campusban kívánjuk összefogni. A Schurwaldstraßén található központi iroda- és fejlesztési épület központi tengelyként az új campus erőteljes központjaként szolgál. A tizenkét méteres magasságot is elérő épület a csarnokjellegű kialakításával egy tipikus műszaki termelő telephelyre emlékeztet. A belső utcaként szolgáló széles középső rámpa, valamint az új üzemi étterem központi találkozási tereket kínálnak a Balluff munkatársainak.

A Plieninger Straßén álló kibővített cégközpont a markáns dinamikájával vonja majd magára az autópályáról érkezők tekintetét. Az új komplexum külső formája visszafogottságot sugall, ugyanakkor belül az introvertált zárt terek és az extrovertált kommunikációs terek váltakozásának innovatív koncepciója jellemzi. Az új komplexum 1100 négyzetméteren kínál konferencia- és rendezvénytermeket, valamint irodákat és tárgyalókat. „Mindkét épület építészeti szempontból hasonló alapelveket követ: a formális irodaterületek és a kötetlenebb, mozgást lehetővé tevő, a csapatépítéshez és a közös munkához inspirációt adó területek váltakozását” – mondja Armand Grüntuch, a berlini Architekturbüros Grüntuch Ernst társtulajdonosa.

A munka modern világa

Az új komplexumra a Balluff Csoport folyamatos növekedése miatt van szükség. Az automatizálás specialistája világszerte 3600 munkavállalóval és 2016-ban 378 millió euró forgalommal már régóta növekedési pályán van. A neuhauseni telephelyen csak az utóbbi öt évben 38 százalékkal, 1000 fővel nőtt a munkatársak száma. Az új épületek és az átépítések hosszú távon egy campusba koncentrálják a munkahelyeket. Az lerövidíti a munkautakat és egyszerűsíti a közlekedést. „Ez a koncepció ideálisan képezi le a növekedésünket és az elképzeléseinket a jövővel kapcsolatban: a munka modern világa, a kommunikáció és a közös munka biztosítása a projektekhez és tér az innovatív munkához” – ezekkel a szavakkal indokolja a választást a Balluff ügyvezetője, Katrin Stegmaier-Hermle.

Elköteleződés Neuhausen iránt

A Balluff a telephelyen dolgozó több mint 1000 munkavállalóval fontos munkaadónak számít Neuhausenben és a teljes régióban. Az Ipar 4.0 meghatározó vállalkozásaként az automatizálási specialista hosszú távon értékes munkahelyeket biztosít. „Az, hogy befektetünk a központunk továbbfejlesztésébe, a cég majdnem 100 éves történetén túl is jelzi elköteleződésünket Neuhausen közössége iránt” – mondja Katrin Stegmaier-Hermle. „Velük már a kezdetektől fogva kapcsolatban állunk. Nagyon nagyra értékeljük ezt a nyitott és szoros együttműködést.” Neuhausen közössége számára is jó ok az örömre az új komplexum. „Természetesen mi is nagyon örülünk, hogy a Balluff cég ezzel az új komplexummal világosan elkötelezi magát a neuhauseni telephely mellett. A messziről látható új komplexum egy hatalmas esélyt jelent. A cégnek, hogy megfelelően pozicionálja magát, de a közösség számára is, mert biztosan kiemelkedő eleme lesz a városképnek, és magas szintű építészetet képvisel. A Balluff cég egyszerűen Neuhausenhez tartozik – és mi erre nagyon büszkék vagyunk” – fűzi hozzá Ingo Hacker polgármester.

A Balluff vállalat bemutatása

Az 1921-ben Neuhausen a. d. F. településen alapított Balluff a világszerte dolgozó 3600 munkatársával az innovatív technológia, minőség és az ágazaton túlmutató tapasztalat képviselője az ipari automatizálás területén. A negyedik generációs családi vállalat az érzékelőgyártás és automatizálás piacvezető specialistájaként az átfogó rendszermegoldások nyújtása érdekében az innovatív érzékelési, azonosítási és hálózati technológia és szoftver terén átfogó termékpalettával rendelkezik.
2016-ban a Balluff Csoport körülbelül 378 millió euró forgalmat könyvelhetett el. A Neuhausen a. d. F. településen található központi telephely mellett a Balluff világszerte rendelkezik forgalmazással, gyártással és fejlesztéssel foglalkozó telephelyekkel, és 37 leányvállalatán felül 68 országban van további képviselete. Ez garantálja az ügyfelek számára a termékek gyors elérhetőségét világszerte, és a helyben biztosított kiemelkedő minőségű tanácsadási és szervizszolgáltatást.