Over ons > Bedrijfsprofiel
Ondernemingsprofiel Balluff

Innovating Automation. Met hoge normen en persoonlijke inzet.

Balluff is een middelgrote onderneming, al vier generaties geleid door de familie. Dit familiebedrijf is opgericht in Neuhausen auf den Fildern bij Stuttgart en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldspeler van formaat. Een onderneming met traditie en jarenlange klantrelaties, en tegelijkertijd een belangrijke innovatie- en systeempartner.

Zo heeft onze onderneming al heel vroeg de internationale markt betreden. Begin jaren 80 was Balluff de eerste en lange tijd de enige sensorleverancier met een eigen productie in Brazilië. En vandaag de dag is Balluff niet enkel meer in Duitsland thuis, maar ook in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en alle andere belangrijkste markten. Zo kunnen wij onze klanten beter begrijpen en ondersteunen. En precies datgene leveren wat zij nodig hebben: hoogwaardige sensor-, identificatie- en netwerkoplossingen op alle gebieden van de automatisering.

Op het gebied van kwaliteit heeft Balluff haar eigen filosofie. Dat noemen wij de Balluff-kwaliteit. Een hoge standaard, die verder gaat dan de geldende normen en die wij u niet alleen in de producten, maar ook in het advies en de service bieden.

Onze klanten voelen ook de bijzondere toewijding, waarmee wij ons voor hun inzetten. Wij voldoen aan hun vragen, gaan de uitdagingen aan en ontwikkelen toekomstgerichte technologieën. Want wij weten dat wanneer onze klanten perfect zijn uitgerust voor de toekomst, wij dat ook zijn. Daarom is „innovating automation“ ons motto.

De onderneming in getallen

Jaar van oprichting 1921
Omzet Balluff Gruppe 2016 378 miljoen EUR
Aantal medewerkers 2017 3.600
Productielocaties wereldwijd 9
Vestigingen en vertegenwoordigingen wereldwijd 68

Onze strategische opstelling: duidelijk en klantgericht

Management

De kwaliteit blijft bij Balluff in de familie: de onderneming wordt geleid door de vierde generatie.

  • Katrin Stegmaier-Hermle, directeur administratie en financiën
  • Florian Hermle, directeur verkoop en marketing
  • Michael Unger, directeur techniek en woordvoerder van het bedrijf

Globale netwerken voor optimale klantenservice

Met een van de beste wereldwijde netwerken garanderen wij onze klanten maximale flexibiliteit en de beste leveringstijden.

Ons wereldwijde netwerk bestaat uit 68 vestigingen en vertegenwoordigingen plus in totaal negen productie- en ontwikkelingslocaties en competentiecentra. Dit zorgt voor de beste leveringstijden, duidelijke materiaalstromen en duidelijke verantwoordelijkheden. Met een constante hoge kwaliteit.

Bovendien kunnen we dankzij onze lokale aanwezigheid bijzonder flexibel reageren op regionale markteisen, en voldoen op die manier efficiënt en toekomstgericht aan de vragen van klanten en markten.