Fietsen, motorfietsen en naaimachines zijn het uitgangspunt van een meer dan 100 jaar oud succesverhaal.

Gebhard Balluff

Gebhard Balluff opent in Neuhausen zijn mechanische reparatiewerkplaats voor fietsen, motorfietsen en naaimachines, waaruit zich een bedrijf ontwikkeld voor precisie-, draai- en freesdelen.

Eduard Hermle

Gebhard Balluff draagt het bedrijfsmanagement over aan zijn schoonzoon Eduard Hermle.

Fabriek voor fijnmechanische producten

Balluff wordt een fabriek voor fijnmechanische producten en produceert onder andere spanwartels DIN L 85 en verenwinders.

Balluff Spätzle-pers

Balluff neemt de knoflookpers op in de productie.

Balluff produceert nokvolgers, fusees, schakelhendels

Balluff produceert tuimelaars, fusees, schakelhendels en motoronderdelen voor de automobielindustrie.

Productie van de nokkenschakelaar BNS

Ontwikkeling en start van sensorsystemen: productie van de nokkenschakelaar BNS

Inductieve naderingsschakelaar BES

Begin van de productie van de inductieve naderingsschakelaar BES: De eerste contactloze sensor is een grote stap vooruit in de besturingstechniek voor de machinebouw en maakt Balluff tot een wereldwijde marktleider.

Eerste internationale dochteronderneming Balluff Oostenrijk

Oprichting van de eerste internationale dochteronderneming Balluff Oostenrijk in Wenen: de eerste stap naar uitbreiding van het internationale verkoopnetwerk.

Nieuwbouw fabriek in Neuhausen

Nieuwbouw fabriek in Neuhausen a.d. F.: Modern, ruim gebouw voor de afdelingen ontwikkeling, productie en administratie worden gerealiseerd.

Opto-elektronische sensoren BOS

Begin van de productie van de opto-elektronische sensoren BOS: Balluff-sensoren kunnen nu ook objecten op grotere afstand en van andere materialen dan metaal detecteren.

Rolf Hermle

Met de gebroeders Klaus en Rolf Hermle gaat de bedrijfsleiding van de familieonderneming over op de 3e generatie.<br />Tot aan het overlijden van Klaus Hermle in 1987 bevorderen de gebroeders gezamenlijk systematisch de internationalisering van de onderneming en de uitbreiding van het productassortiment.

Oprichting van de dochteronderneming Nihon Balluff Japan als eerste vestiging in Azië voor de lokale productie en verkoop.

Oprichting van de vestigingen in Noord-Amerika en Brazilië voor de betere verzorging van de klanten lokaal en de strategische marktbewerking.

Begin van de productie van de industriële RFID-systemen BIS: de identificatiesystemen zijn een combinatie van datadrager, lees-/schrijfkop en processor.

Begin van de productie van de Micropulse wegopnemer BTL: de eerste contactloze en slijtvast meting van lineaire bewegingen van Balluff. Startschot voor een vandaag de dag omvangrijk wegmeetportfolio.

Begin van de productie van de magneetveldsensoren BMF: Uitbreiding van de competentie op het gebied van de magneetveldsensoren.

Begin van de productie van de Transsonar wegopnemer: een verdere ontwikkeling van de Micropulse wegopnemer BTL.

Oprichting van de dochteronderneming Balluff Elektronika KFT Hongarije. Het wereldwijde productienetwerk groeit.

75 jaar Balluff. De onderneming groeit internationaal: met vestigingen in Zwitserland, Italië en Tsjechië plus verkoopkantoren in Singapore en China.

Balluff opent een nieuw logistiek centrum en een gemoderniseerde productie in Neuhausen.<br />Begin van de productie van de Super Shorties BES: uitbreiding van de competentie op het gebied van de minisensoren.

Begin van de productie van de magnetisch-inductieve wegsensoren BIL/BIP en de magneetgecodeerde weg- en hoekmeetsystemen BML: Uitbreiding van het wegmeetprogramma met uiterst nauwkeurige meetprincipes.

Verdere uitbreiding van het productprogramma met Industrial Networking en Connectivity IO-Link: Balluff ontwikkelt zich verder tot leverancier van systemen en oplossingen. De accessoires ontwikkelen zich tot een tak met grote omzet.

Met de nieuwe productielocatie in China bouwt Balluff haar marktpositie in Azië verder uit, met als zwaartepunt China, Korea, Taiwan en Japan.

Generatiewisseling: Rolf Hermle draagt het bedrijfsmanagement over aan zijn kinderen Katrin Stegmaier-Hermle en Florian Hermle en aan technisch directeur Michael Unger.

Begin van de productie van de SmartLights BNI: Balluff breidt haar programma uit met uiterst nauwkeurige magnetische weg- en hoekmeetsystemen.

Integratie van Balluff STM in de Balluff Groep. Uitbreiding op het gebied van speciale optische sensoren en optische miniatuursensoren.

Eigen verkoopkantoor in Australië en Nieuw-Zeeland. Met het totale programma heeft Balluff zich ontwikkeld tot voorloper voor Industrie 4.0.

Oprichting van de nieuwe vestigingen in Turkije, Korea en Thailand.

Verdere ontwikkeling van de brand identity<br />De bedrijfsslogan „sensors worldwide“ wordt veranderd in „innovating automation“

2020

Directeur Michael Unger verhuist naar de Raad van Advies. Zijn opvolger is Frank Nonnenmann. Met zijn jarenlange ervaring in het supply chain management van wereldwijde industriële bedrijven is hij nu verantwoordelijk voor de divisies Supply Chain en Machine & Plant Engineering. Katrin Stegmaier-Hermle wordt woordvoerder van het bestuur.