Productie- en bewerkingsfouten herkennen
Productie- en bewerkingsfouten herkennen

Identificatieoplossingen ondersteunen hoge productiviteit

Het zo vroeg mogelijk herkennen van productie- en bewerkingsfouten is een belangrijke factor voor hoge productiviteit. Continue controles tijdens het productie- of verpakkingsproces zijn hier cruciaal. Zo voorkomt u dat partijen uitvallen en verlaagt u de kosten van de gevolgen.

Producten die niet aan de kwaliteitsnormen voldoen, worden sowieso niet afgevuld, verpakt en verzonden. Deze kunnen veeleer in het lopende proces verbeterd en uitgesorteerd worden. U hebt geen terugroepactie nodig en voorkomt van tevoren dat uw imago eronder lijdt.

Voor de kwaliteitswaarborg biedt Balluff u vele oplossingsmogelijkheden die uw producten en processen betrouwbaar controleren. Door diverse technologieën kunnen wij optimaal aan uw eisen voldoen.

Met onze RFID-systemen garanderen wij een continue traceerbaarheid gedurende de gehele procesketen: van de levering van het onbewerkte materiaal, via de verwerking en verpakking tot en met de consument. Hiertoe beschikt u over een groot aanbod aan gegevensdragers, lees-/schrijfkoppen en processoren in HF (hoge frequentie) en UHF (ultra hoge frequentie).

Met industriële beeldverwerking zorgt u voor een hoge productkwaliteit en garandeert u de veiligheid van levensmiddelen. Onze industriële camera's herkennen duidelijk productie- en bewerkingsfouten. Bovendien scoren deze met buitengewone gebruiksvriendelijkheid, omdat deze - zoals onze SmartCamera - geheel zonder voorkennis eenvoudig ingesteld en intuïtief bediend kunnen worden.

Oplossingen voor de product- en procescontrole

 • Unieke toewijzing van grondstoffen

  Grondstoffen moeten bij levering al geregistreerd en geïdentificeerd worden zodat ze uniek toegewezen kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door zogenaamde PDF417-codes die zich op de grondstoffen bevinden. Omdat deze codes verschillend geplaatst zijn en zich vaak niet op dezelfde hoogte bevinden, zijn stationaire leesapparaten niet zinvol.

  Met onze handleesapparaten BVS HS-P kunt u daarentegen dergelijke codes eenvoudig en zeer flexibel registreren. Deze lezen snel en betrouwbaar alle gangbare 1D- en 2D-codes en gestapelde barcodes van documenten, kunststoflabels, printplaten en metalen onderdelen. De robuuste readers zijn ergonomisch en bieden u optimale leesprestaties.

  Registratie van de PDF417-code van de aangeleverde grondstoffen

 • Productkwaliteit en proces optimaliseren door traceerbaarheid

  Als u alle door u gebruikte materialen en alle productiestappen wilt controleren, dan zijn zelfsturende systemen ideaal. Zo registreert en documenteert RFID alle gegevens en zorgt ervoor dat elke productiestap, elk gebruikt materiaal en elk bedrijfsmiddel door u traceerbaar is. In realtime beschikt u over alle informatie zodat correcties al in het lopende proces uitgevoerd kunnen worden. RFID biedt een uitgebreide transparantie, garandeert u een hoge productkwaliteit en creëert gelijktijdig de voorwaarde voor optimale processen.

  Productkwaliteit en proces optimaliseren door traceerbaarheid

 • Kwaliteitswaarborg met asset monitoring

  Om bij de productie van chocola ervoor te zorgen dat chocoladevormen bij de toepassing intact gebleven zijn, kunt u deze met RFID controleren en op het ideale tijdstip wisselen. Want RFID identificeert betrouwbaar uw chocoladevormen en beoordeelt gelijktijdig de toestand. Hiertoe registreert onze speciaal ontwikkelde RFID-softwareoplossing de doorlooptijd en de frequentie van de wasprocessen en stemt deze af op de empirisch vastgestelde grenswaarden voor de vormslijtage. Zo weet u op elk moment de toestand van uw assets en kunnen versleten vormen tijdig verwijderd worden. Het asset-management met RFID verhindert afval en levert u gegevens die u daarnaast voor het efficiënte gebruik van uw bedrijfsmiddelen kunt evalueren.

  Kwaliteitswaarborg met asset monitoring

 • Product- en procescontrole in afvulinstallaties

  Zorg voor een efficiënt en correct afvulproces en ga voor onze lichtband BLA. Deze bewaakt betrouwbaar de hoogte en de diameter van flessen in uw afvulinstallatie. De lichtband met hoge resolutie detecteert eerst de breedte van de flessenhals en vergelijkt deze dan met de eerder geprogrammeerde waarden. In een tweede stap wordt de juiste afsluiting gekozen. Een volgende lichtband controleert aansluitend aan de hand van de fleshoogte of de sluiting dicht op de fles zit. Zo speelt u altijd op veilig – zowel bij de controle van het product alsook bij de procescontrole.

  Product- en procescontrole in afvulinstallaties

 • Gegevens en serienummers in verpakkingsproces verifiëren

  Met name bij het verpakken komt het op een hoog tempo aan. Productie- en houdbaarheidsgegevens van bederfelijke levensmiddelen moeten snel en betrouwbaar toegewezen kunnen worden. Met Vision Solutions van Balluff lukt dat zonder problemen. Door de optische herkenning kunt u alle gangbare 1D- en 2D-barcodes alsook gestapelde codes betrouwbaar verifiëren.

  Onze oplossingen voor de industriële beeldverwerking bieden u talloze toepassingsmogelijkheden. Bovendien kunnen ze intuïtief bediend worden. Hierdoor zijn de oplossingen gebruiksvriendelijk en daardoor uitgesproken efficiënt.

  Code- en tekstdetectie op verpakkingen